ATLETICO - LIVERPOOL 2-3:

Det ble et enormt spennende oppgjør da Ateltico og Liverpool møttes i Madrid tirsdag kveld. Gjestene fra England fikk en drømmestart på kampen.

Først sendte James Milner Liverpool i ledelsen, før Naby Keita sørget for nok en scoring da han fikk perletreff på volley etter en slapp klarering.

Vertene slo imidlertid tilbake med to scoringer fra Antoine Griezmann.

Keita-kritikk

Etter pause ble hjemmelagets tomålsscorer utvist etter en høy støvel i hodet på Roberto Firmino og så med rundt et kvarter igjen fikk Liverpool straffe.

LES OGSÅ: Messi-dobbel da PSG slo RB Leipzig

Den omsatte Mohamed Salah i nettmaskene. Like etter fikk Atletico også straffe, men dommer Daniel Siebert valgte å gjøre om sin egen avgjørelse etter en kikk på TV-en.

Det betyr at Liverpool står med ni poeng i gruppen etter tre kamper og har svært gode sjanser for å ta seg videre til åttedelsfinale i den gjeveste europacupen.

Selv om Keita altså scoret et drømmemål tidlig i kampen, hadde ikke midtbanespilleren en voldsomt god dag på jobben og måtte tåle kritikk.

- Han scorer et vakkert mål, men Keita sliter voldsomt defensivt, sa tidligere Liverpool-spiller Steve McManaman i studio til BT Sports i pausen.

LES OGSÅ: Solskjær tok oppgjør med pressen etter Rashford-overskrifter: - Jeg tror dere alle vet det

- Det er feigt

Det kunne se ut som Liverpool-sjef Jürgen Klopp var enig i den analysen. Etter pause valgte han nemlig å ta av Keita og satte inn ryddemannen Fabinho.

Keitas innsats på midtbanen var imidlertid ikke det eneste som fikk BT Sports' eksperter til å reagere. Etter kampslutt valgte nemlig en skuffet Diego Simeone å ikke ta Liverpool-manager Klopp i hånden. TV-bildene viste at argentineren løp rett i garderoben etter at fløyta gikk, uten å takke for kampen.

Det var noe tidligere Manchester City-stopper Joleon Lescott ikke likte.

- Det er feigt, sa Lescott i studio etter kampen.

Klopp sa følgende om situasjonen da han ble intervjuet.

- Jeg ville ta ham i hånden, vi er begge engasjerte typer. Han var sint på grunn av kampen og ikke noe annet. Vi kommer til å møtes igjen og da vil vi hundre prosent sikkert ta hverandre i hånden, sier tyskeren til BT Sports.

Drømmestart for Liverpool

Det ble en innholdsrik og heseblesende første omgang i Madrid der gjestene fra Liverpool tok første stikk. Kampen var bare sju minutter gammel da Mohamed Salah dro seg innover i banen og fyrte av. Inne i feltet sto James Milner og fikk en liten touch på ballen. Dermed var Jan Oblak satt ut av spill og gjestene i føringen.

Kort tid etter doblet Jürgen Klopps menn ledelsen. Trent Alexander-Arnold svingte inn og Felipes klarering landet hos Naby Keita. Mannen fra Guinea klinket til på volley og ballen føk inn ved nærmeste stolpe. Drømmestart på kampen for Liverpool.

Det første kvarteret var Liverpool best i alt, mens vertene slet med å få fasong på spillet. Utover i omgangen endret imidlertid kampen til de grader karakter.

LES OGSÅ: Klopps svar om Liverpool-flopp vil gi fansen hakeslepp

Atletico slo tilbake etter 20 minutters spill. Koke fikk ballen på distanse etter en corner der Thomas Lemar først hadde gjort et meget godt forarbeid. Midtbanemannen sendte ballen hardt inn i feltet og der var Antoine Griezmann på plass. Den franske stjernespilleren styrte ballen videre mot nettet og reduseringen var et faktum.

Rundt halvtimen ut i omgangen fikk Griezmann en gigantsjanse. Liverpool mistet ballen i angrep og Atletico slo kontra. Griezmann startet på egen banehalvdel og kom helt alene med Alisson Becker. Brasilianeren reddet avslutningen på mesterlig vis.

Atletico tok over

Kort tid etter skulle Griezmann få sin revansj. Joao Felix vartet opp med strålende forarbeid og franskmannen la ballen til rette med et perfekt førstetouch. I duell med Liverpool-forsvaret kom han først på ballen og klinket inn 2-2-målet.

LES OGSÅ: Thorstvedt fnyser av teori om Salah: - Blir for voldsomt å tenke det

Etter reduseringen så det ut til at Liverpool mistet litt selvtillit og gjestene fra England hadde flere unødvendige balltap, noe hjemmelaget visste å utnytte.

Både Joao Felix og Thomas Lemar kom til gode sjanser. Begge var nær ved å sende vertene foran. Allison var imidlertid på plass og reddet begge ganger.

Liverpools brasilianer hadde for øvrig englevakt da han i det 42. minutt sendte en ball rett i Joel Matip. Litt heldig fikk han ballen tilbake og faren var avverget.

Til pause sto det 2-2 mellom lagene etter en svært underholdende første omgang.

LES OGSÅ: Har offentliggjort meldinger som avslører Liverpools bud på stjernen

Griezmann utvist

Hjemmelaget fortsatte å styre kampen også etter pause og kom til noen farligheter, men så fikk tomålsscorer Griezmann direkte rødt kort og måtte forlate banen.

Franskmannen var oppe med en høy fot og traff Roberto Firmino i hodet. Griezmann kostet på seg en unnskyldning til Firmino før han tuslet i dusjen.

Etter utvisningen dabbet kampen av litt og det ble mer stillingskrig mellom lagene, men dramatikken var langt fra ferdig i den spanske hovedstaden.

LES OGSÅ: Klopp mistet moren på grunn av korona. Nå går han knallhardt ut mot vaksinemotstandere

Først fikk Liverpool straffe etter 76 minutter fra en klønete involvering av Mario Hermoso i boksen. Han hektet opp Diogo Jota og dommeren pekte på krittet.

Salah tok fart på sedvanlig vis og sendte ballen forbi keeper Jan Oblak.

Like etter så det ut som at vertene også skulle få straffe da Diogo Jota var borti José Maria Gimenez i motsatt 16-meter. Dommer Daniel Siebert dømte først straffe, men etter en lang VAR-pause valgte han å se situasjonen om igjen på skjermen.

Da valgte dommeren å gjøre om sin egen avgjørelse.

Dermed ble det ikke flere mål i Madrid og Liverpool kunne juble for seier.