LIVERPOOL – WOLVERHAMPTON 2–0 (0-0):

Det er snakket om at Liverpool er inne i en skjebneuke for denne sesongen.

Onsdag gjorde de jobben i den første av to hjemmekamper da de vant 2–0 over Wolverhampton etter scoring av Virgil van Dijk og Mohamed Salah.

Seieren betyr at Liverpool spiser seg innpå Tottenham som innehar den foreløpig fjerdeplassen i Premier League.

Tidligere Liverpool-spiller: – De må finne tilbake troen

Søndag kommer Manchester United på besøk, i det som ser ut til å bli en svært viktig kamp for begge lag.

Etter Liverpools kamp mot Crystal Palace på lørdag var tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp klar på at det var svært viktig for Liverpool å vinne mot Wolverhampton og den kommende kampen mot Manchester United.

– Liverpools sesong avhenger nesten av de to neste kampene, sa han i Sky Sports` studio etter 0-0-kampen.

Redknapp var klar på at som Liverpool spiller er du vant til å håndtere presset og at dette er noe spillerne er vant til og at med en gang terminlistene slippes så leter spillerne etter de avgjørende kampene.

– Alt kan snu hvis de vinner i midtuken og 5. mars (Manchester United). Da vil plutselig topp fire være en realistisk ambisjon, som jeg fortsatt tror at de kan klare, mente eksperten, som også la til:

– De må finne tilbake troen og selvtilliten på hjemmebane, fordi de vil nok ha mistet noe av det etter kampen mot Real Madrid. Det er kampene som jeg virkelig tror vil være forskjellen.

Brant kjempesjanse

Fem minutter før pause brant Harvey Elliott en kjempesjanse. Da lagene gikk til pause på stillingen 0–0 var det en tydelig skuffet unggutt.

– Han går ristene med hodet inn til pause fordi han vet selv at han burde gitt Liverpool ledelsen, kommenterte Viaplays Rolf-Otto Eriksen.

Rett over timen trodde hele Anfield at Darwin Núñez hadde sendt hjemmelaget i ledelsen, men målet ble annullert av VAR etter at Diogo Jota hadde felt Max Kilman rett før scoringen.

Virgil van Dijk viste råkraft da han stanget Liverpool i ledelsen etter at han fikk to sjanser.

– Det er Virgil van Dijk. Det er meldt, skrek Eriksen.

Like etter var også Salah frempå for Liverpool og doblet ledelsen. Dermed fikk Liverpool en sårt tiltrengt seier i kampen om fjerdeplassen i Premier League.

Den tidligere Newcastle-spilleren Darren Ambrose, som nå jobber for Sky Sports, var ikke veldig imponert over Liverpool eller Salah.

– Det har vært en behagelig kveld for Liverpool. De har ikke vært på sitt beste, de har ikke spilt bra i det hele tatt. To øyeblikk foran mål har vunnet dem kampen. Jeg tror ikke Klopp vil være fornøyd med prestasjonen, men han vil være glad for å få denne slite seieren, mente eksperten.

– Dette er en stygg seier og et stygt mål fra Salah, som har vært slurvete, han har ikke holdt ballbesittelse i det hele tatt, meldte Ambrose om Salah.

Arsenal økte til Manchester City

Arsenal fosser videre i Premier League. Onsdag vant de 4–0 over Everton på hjemmebane etter scoringer av Bukayo Saka, Gabriel Martinelli x2 og Martin Ødegaard.

Dermed øker de luken ned til Manchester City og leder nå Premier League med fem poeng ned til de lyseblå fra Manchester.

Med både scoring og assist for Saka i kampen ble engelskmannen en av de yngste spillerne til å nå over 50 målpoeng i Premier League, kun slått av Michael Owen, Wayne Rooney, Robbie Fowler, Cesc Fàbregas og Chris Sutton.

Her kan du lese mer om Liverpool mot Wolverhampton: