*Nettavisen* Sport.

Liverpool-mirakel i Champions League - snudde mot Barcelona og er klare for finale

MIRAKELET: Divock Origi satte inn 4-0-målet og fullførte miraklet for Liverpool. Foto: Phil Noble (Reuters)

Hentet opp Barcelonas 0-3-ledelse fra det første oppgjøret i Spania.

07.05.19 23:39

LIVERPOOL - BARCELONA 4-0 (4-3 sammenlagt)

Det ble en magisk aften på Anfield da Liverpool på mirakuløst vis maktet å hente opp 0-3 fra oppgjøret på Camp Nou, og sendte Barcelona ut av Champions etter å ha vunnet 4-0 hjemme på Anfield.

Divock Origi scoret før ti minutter var gått av den første omgangen. I den andre omgangen vartet innbytter Gini Wijnaldum opp med to scoringer på et drøyt minutt for Jürgen Klopps mannskap.

TV 2s Øyvind Alsaker forsøkte etter beste evne å kommentere de vanvittige jubelscenene på Merseyside etter Wijnaldums 3-0-scoring:

- Er det mulig? Er dette i det hele tatt mulig? Svaret er ja, på Anfield i Europa så er alt mulig, sa Alsaker fra kommentatorplass, mens Liverpool-spillerne feiret at opphentingen var fullført.

Med ti minutter igjen på klokka vartet Trent Alexander-Arnold og Origi opp med et fantastisk cornertrekk som satte hele Barcelona i sjokk. Belgieren satte inn 4-0, og miraklet var et faktum på Anfield

- Det er helt, helt ufattelig, hylte Alsaker fra TV 2s kommentatorplass etter den bisarre situasjon, som sender Liverpool til finalen på Wanda Metropolitano Madrid.

Dermed er Liverpool i sin andre Champions League-finale på rad. Sist sesong gikk de på et forsmedelig tap mot Real Madrid, denne sesongen venter enten Tottenham eller Ajax etter miraklet på Anfield.

Etter den vanvittige kampen fortalte Wijnaldum om at han var forbanna da kampen gikk i gang på Anfield:

- Jeg var fly forbanna på treneren som satte meg på benken. Jeg forsøkte bare å hjelpe laget, jeg er fornøyd med at jeg kunne score to mål, fortalte nederlanderen til BT Sport.

- Det er utrolig. Etter kampen i Spania var vi sikre på at vi kunne score fire og vinne 4-0. Folk tvilte på oss og trodde ikke vi kunne gjøre det. Men igjen viste vi at alt er mulig i fotball.

Selv slet Klopp med å finne ordene da han ble intervjuet av BT Sport etter oppgjøret:

- Hele kampen var bare for mye, det var overveldende. Jeg fortalte gutta før kampen at det var umulig, men fordi det er dere, så har vi en sjanse. Jeg har sett så mange kamper i livet og jeg kan ikke huske et lag som dette som spiller mot kanskje det beste laget i verden .. man kan ikke slippe inn og man må score .. jeg vet ikke hvordan gutta gjorde det, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp etter kampen.

Tidligere Liverpool-helt Michael Owen applauderte også sin tidligere klubbs bragd i BT Sports studio:

- Dette er der oppe med de beste, om ikke den beste Europa-kvelden på Anfield. Liverpool er praktisk talt uslåelige på denne stadion i Europa, sa den tidligere storscoreren.

Barcelona-trener Ernesto Valverde var overhode ikke fornøyd etter det forsmedelige nederlaget på Merseyside:

- Jeg vet ikke hvordan dette påvirker meg, men her er vi. Treneren må ta alt ansvaret. Dette er veldig smertefullt for oss, spesielt for våre folk. Dette er det andre på rad de har kommet tilbake på denne måten, sa Valverde.

Forrige sesong kom, som kjent, Roma tilbake etter at Barcelona vant 4-1 hjemme på Camp Nou. Den gangen ble Kostas Manolas den store helten da han stanget inn 3-0 og sendte Roma til semifinalen av Champions League.

Tidlig scoring

Det var Liverpool som satte i gang et voldsomt press fra start på Anfield, og stresset Barcelona tidlig i returoppgjøret av semifinalen. Ved flere anledninger så Barcelona-forsvarerne stresset ut.

I det 7. minutt gjorde Jordi Alba en feil da han headet ballen tilbake mot eget mål. Forsøket ble snappet opp av Sadio Mané som suste mot Barcelona-målet. Han fant kaptein Jordan Henderson som avsluttet redd på Marc-André ter Stegen.

Den tyske burvokteren kunne lite gjøre da Divock Origi var kjappest på returen, og bredsidet Liverpool i føringen hjemme på eget gress, før det var spilt ti minutter på Merseyside.

Liverpool trykket og trykket på, men med de røde høyt i banen åpnet det seg muligheter for Barcelona. Etter 14 minutter fant Alba løpet til Lionel Messi, men argentinerens forsøk ble klasket unna av keeper Alisson.

Like etter var det Arturo Vidal som vant i lufta for Barcelona og sendte Messi i gang på kontring. Barcelonas nummer ti spilte til Coutinho som testet skuddfoten. Nok en gang måtte Alisson ned og avverge.

Klikk på bildet for å forstørre.

HELT: GIni Wijnaldum scoret to mål på et minutt. Foto: Paul Ellis (AFP)

På den påfølgende corneren landet ballen hos Messi like utenfor Barcelona-boksen. Denne gangen klarte ikke Barcelonas superstjerne å få skuddet på Liverpool-målet.

Liverpool la seg overhode ikke bakpå, og i det 23. minutt ble Mané spilt fri inne i Barcelona-boksen. Senegaleseren la igjen til Andy Robertson so

Det svingte voldsomt på Anfield midtveis i den første omgangen, men lagene slet i større og større grad med å komme til de virkelig store målsjansene. Det var uansett hjemmelaget som så farligst ut, spesielt da Mané ble spilt fri.

Messi fortsatte å være den største trusselen mot Liverpools forsvar, og like før pause hamret argentineren til fra distanse. Dessverre for Barcelona suste forsøket utenfor i det den første omgangen gikk mot slutten.

I kampens aller siste minutt i den første omgangen spilte Messi fri Alba, som fikk avslutte alene med Alisson. Heldigvis for de rødkledde, så var Alisson igjen patent på tampen av omgangen.

Dermed kunne Liverpool smile bredest etter de første 45 minuttene på Anfield. Dommer Cüneyt Cakir sendte lagene til pause på stillingen 1-0 til Jürgen Klopps mannskap.

Cornertrekket

Liverpools oppgave ble ikke akkurat gjort noe enklere da venstreback Andy Robertson måtte kaste inn håndkleet i pausen. Han ble erstattet av nederlandske Gini Wijnaldum.

Van Dijk fikk en vanvittig sjanse på corner tidlig i omgangen da han på kreativt vis fikk satt hælen på ballen etter en corner. En kjapp og god inngripen stoppet den nederlandske kjempen fra å sette inn 2-0.

Det svingte plutselig på Anfield igjen for minuttet senere spilte Barcelona seg lekkert forbi Liverpool-forsvaret da Messi fant Luis Suárez med en fantastisk pasning. Nok en herlig redning fra keeper Alisson stoppet uruguayaneren på sin gamle hjemmebane.

Liverpool-håpet ble tent for alvor da Trent Alexander-Arnolds innlegg tok en styring i Ivan Rakitic, og fant veien til Wijnaldum på vei igjennom Barcelona-boksen. Ter Stegen var nære på, men ballen suste i nettmaskene, og det stod 2-0 til de røde.

Miraklet på Anfield var komplett da Shaqiri fikk prikke inn et innlegg i det 55. minutt og nok en gang så viste Wijnaldum seg frem. For andre gang på ett minutt, så stanget nederlenderen inn 3-0 for Liverpool.

Om Liverpool hadde en potensiell helt i Wijnaldum, hadde de en matchvinner i Alisson mellom stengene. I det 68. minutt var brasilianeren igjen kjapt nede med hansken da Messi på ny avsluttet.

Barcelona valgte å bytte ut krigeren Arturo Vidal drøye kvarteret før full tid, og kastet innpå brasilianske Arthur i håp om å ta over mer av banespillet mot Liverpool mot slutten av oppgjøret.

Med rundt ti minutter igjen av kampen var det duket for nok en magisk øyeblikk på Anfield. Alexander-Arnold og Liverpool vant en corner, og den unge høyrebacken oppfattet at Barcelona-spillerne ikke fulgte med.

Han spilte en kjapp ball inn til Origi foran mål og belgieren bredsidet inn 4-0 for Liverpool, og miraklet på Anfield var et faktum.

Barcelona kastet frem det de hadde av angrepsspillere, og byttet også innpå brasilianske Malcom mot slutten av kampen. Det skulle uansett ikke gå for Ernesto Valverde og hans mannskap.

Liverpool sikret seg en sensasjonell 4-0-seier, og en av tidenes opphentinger i Champions League-historien. Jürgen Klopp og hans lag er klare for Champions League-finalen for andre året på rad.

Annonsebilag