*Nettavisen* Sport.

Liverpool mot Real Madrid

Foto: AP/SCANPIX

Og Manchester United får et gjensyn med Jose Mourinho i Mesterligaen. Se trekningen her.

19.12.08 13:37

Se nederst for hele trekningen.

Storkamper på rekke rad, og ingen av de engelske lagene kan kalles heldige etter fredagens Mesterliga-trekning. De to største høydepunktene i 8. delsfinalene er uten tvil Real Madrids kamp mot Liverpool, samt Manchester Uniteds gjensyn med Jose Mourinhos Inter.

LES OGSÅ:UHer er Uefacuptrekningen!

Mourinho sendte Manchester United ut av turneringen da han ledet Porto til tittelen for et par år siden. Så dro han til England og ledet Chelsea til seriegull. I to år måtte Manchester United finne seg i å spille annenfiolin i den hjemlige serien. Nå blir det altså et nytt oppgjør mellom Mourinho og Ferguson.

Inter og United møttes også i kvartfinalen av Mesterligaen i 1999. United spilte 1-1 borte, men gikk videre etter Dwight Yorkes to mål på Old Trafford i returen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Liverpools supporterklubb)

Kennedy avgjorde sist
Real Madrid og Liverpool har møttes én gang tidligere i Europacupen. Det var i 1981, da Liverpool vant 1-0 i finalen av Serievinnercupen etter scoring av Alan Kennedy. Liverpool-manager Rafael Benitez har tidligere også vært trener for Real Madrids U19-lag. Han ledet i sin tid laget til både serie- og cup-mesterskap.

Real Madrid jager sin 10. seier i den gjeveste Europa-cupen, mens Liverpool er på jakt etter sin 6. seier.

I tillegg skal Arsenal ut mot John Arne Riises Roma. Lagene møttes også i gruppespillet i 2002/03, og da ble det engelsk seier. Arsenal vant 3-1 borte, og avanserte etter 1-1 hjemme på Highbury.

Møter gamle venner
Chelsea møter Alessandro del Piero og Juventus, og sistnevnte trenes for øvrig av tidligere Chelsea-manager Claudio Ranieri.

Mest heldig i trekningen var egentlig Villarreal og Panathinaikos. De to lagene, som i denne sammenheng i beste fall kan regnes som outsidere, møtes, og ett av dem avanserer derfor til kvartfinalen av verdens gjeveste klubbturnering.

Trekningen:
1. Chelsea - Juventus
2. Villarreal - Panathinaikos
3. Sporting Lisboa - Bayern München
4. Atletico Madrid - FC Porto
5. Lyon - Barcelona
6. Real Madrid - Liverpool
7. Arsenal - Roma
8. Inter - Manchester United

8. delsfinalene spilles 24. og 25. februar, med returoppgjør 10. og 11. mars. Finalen spilles 27. mai på Olympiastadion i Roma.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.