Det har lenge vært en kjent sak at Sadio Mané ønsker nye utfordringer, og at han høyst sannsynlig blir solgt denne sommeren.

Rapportene hevder at Liverpool har satt to krav for at angrepsspilleren skal få forlate klubben: At de får en akseptabel pris for ham, og at de har en erstatter på plass først.

Nå skal erstatteren kun være detaljer unna en overgang. Han kommer i likhet med Luis Diaz fra den portugisiske toppdivisjonen, og heter Darwin Núñez.

– Han har helt ekstreme kvaliteter og et enormt potensial, sier fotballekspert Petter Veland til Nettavisen.

LES OGSÅ: Solbakken med klar beskjed til svenskene: – Slutt med unnskyldningene

Haaland-sammenligning

Veland har fulgt Núñez tett de foregående sesongene, og mener den uruguayanske spissen gjorde seg svært bemerket allerede da han hamret inn mål for Almeria på det nest øverste nivået i Spania i 2019/20-sesongen.

Flere storklubber fikk Núñez på leppene da han nettet to mål på hjemmebane mot Barcelona i september.

– Uten å ta nisselua for mye på, så er det et touch av Haaland i ham. Núñez har kombinasjonen av fart og fysikk, sier fotballeksperten.

I motsetning til Erling Braut Haaland, så kan den uruguayanske angrepsspilleren også bekle venstrevingen, i tillegg til å være en ren midtspiss. Veland mener likevel det er et hakk opp til Haaland, som han mener er både raskere og sterkere.

– Haaland har hittil levert enda litt mer. Han presenterte seg i Champions League for Salzburg mens Núñez fortsatt spilte på nivå to i Spania. Så gikk Haaland til Dortmund og knuste alle rekorder, mens Núñez spilte i Benfica.

– Det er ingen som lurer på om Haaland er i startoppstillingen i august, men det er det med Núñez. Alle er nok enig i at Haaland per definisjon er en større overgang, legger Veland til.

Tror på suksess

Jürgen Klopp har truffet svært godt på spillerkjøpene han har foretatt seg i Liverpool. Under Klopp-æraen har Liverpool hentet Mohamed Salah, Sadio Mané, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Fabinho, Alisson Becker, Diogo Jota og Luis Diaz, for å nevne noen.

– Det er definitivt grunn til å tro at Núñez blir en suksess. Man blir på mange måter betrygget når man ser hvordan Liverpool har truffet med signeringene tidligere.

Overgangsjournalisten Fabrizio Romano hevder at Núñez vil bli hentet for 80 millioner euro, med muligheter for 20 millioner i bonuser. Til sammen blir dette en totalpakke på rundt en milliard norske kroner.

– At Liverpool velger å bruke så mye penger betyr at de har klokkertro på ham. Om man ser på suksessraten til Liverpool, så har de truffet på åtte eller ni av de ti dyreste kjøpene, mener Veland.

– Dropper landskamp

Gigantovergangen ser ut til å nærme seg. Ifølge den uruguayanske journalisten Diego Jokas vil spissen stå over landskampen mot Panama lørdag kveld for å signere avtalen med Liverpool.

Avisen El Pais hevder at det uruguayanske fotballforbundet har bekreftet at Núñez vil stå over kampen.

Forrige sesong scoret Darwin Núñez 26 mål på 28 kamper i den portugisiske toppdivisjonen. Han gjorde seg også bemerket med sine seks mål for Benfica i Champions League.

Núñez er en kraftspiss på 187 centimeter. Ifølge Transfermarkt har han en markedsverdi på 55 millioner euro. Det tilsvarer omtrent 560 millioner norske kroner.

Så gjenstår det å se om han spiller for Liverpool neste sesong...