Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool på vannvognen

Blir avholds for 800 millioner.

Liverpool annonserte i dag at de har inngått en avtale med Standard Chartered Bank. Dermed er det over og ut for det danske bryggeriet Carlsberg, som har sponset Liverpool siden 1992, melder Reuters.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Avtalen er den største i sitt slag som har blitt inngått på Anfield og gjelder i fire år fremover, fra og med neste juli. Liverpool får 800 millioner kroner, og matcher da det Manchester United fikk for sin nylig inngåtte rekordavtale.

- Sponsormulighetene tiltrakk stor interesse fra kjente merkevarer over hele verden. Det at vi er i stand til å sikre oss den største kommersielle avtalen i Liverpools historie er et tegn på Liverpools fremgang, sier klubbens administrerende direktør Christian Purslow på klubbens hjemmeside.

Denne avtalen kommer som en frisk bris inn i Liverpools korridorer. Manager Rafael Benitez har nemlig vært frustrert over at økonomien har satt begrensninger i handelen på overgangsmarkedet.

Det spørs hvor mye klubben likevel kan bruke, ettersom eierne Tom Hicks og George Gillett har vært ganske nøkterne til å bruke store summer på overgangsmarkedet. Klubben har også en stor gjeld som de sliter med å håndtere, og pengene kan dermed gå rett i banken. Liverpool har også planer om å bygge nytt stadion, men disse planene har blitt utsatt på grunn av manglende midler.

Til tross for klubbens ikke har vunnet ligaen siden 1990, nyter den stor popularitet verden over. I fjor var det nære på, men de snublet på målstreken mot Manchester United. Liverpool vant derimot Champions League i 2005.

PS: Nå slipper også Liverpool å måtte bryne seg på norske alkohollover når de spiller i Norge. De siste visittene her i landet har endt med at laget har spillt uten draktsponsor.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken