RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool punger ut én milliard for 8.500 nye seter

Nye Main Stand på Anfield koster én milliard kroner og gir 8500 nye seter.
Nye Main Stand på Anfield koster én milliard kroner og gir 8500 nye seter. (Liverpool FC)
Eliteserieleder Liverpool la onsdag fram planene for ombygging av hjemmebanen Anfield, som vil øke tilskuerkapasiteten til 54.000.

Klubben planlegger å utvide hovedtribunen med 8500 nye seter. Den skal også romme minnestedet for de 96 Liverpool-tilhengerne som mistet livet i Hillsborough-tragedien for 25 år siden.

Liverpool Echo skriver at Main Stand vil komme på 100 millioner britiske pund (cirka én milliard kroner). Avisen skriver ifølge Liverpool.no at navnerettigheter for en hovedsponsor vil delvis finansiere utbyggingen. Dette gjelder altså nåværende Main Stand, selve stadion vil imidlertid forbli Anfield, uten noen navnesponsor.

I tillegg har Liverpool lagt fram en skisse til arbeider som kan skape 4800 nye tilskuerplasser på Anfield Road-tribunen.

– Vi startet denne reisen for 18 måneder siden, og mye arbeid er allerede gjort. Det er fortsatt utrolig mye å gjøre, men vi er stolte over å kunne avsløre planene, sa direktør Ian Ayre.

Søknaden om byggetillatelse skal leveres ved sesongslutt, og Liverpool håper å kunne starte arbeidet med hovedtribunen tidlig neste år.

Liverpools tilskuerkapasitet i dag er 45.276. Det er mye mindre enn flere av eliteserierivalene, som Manchester United (75.731) og Arsenal (60.338), noe som fører til at Liverpools kampinntekter blir betydelig lavere.

Liverpool har spilt på Anfield siden klubben ble stiftet i 1892. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere