*Nettavisen* Sport.

Liverpool raser mot Hareide

Foto: AFP/Scanpix

Liverpool-manager Rafael Benitez er sterkt kritisk til at skadde John Arne Riise ble tatt ut i EM-troppen.

25.08.06 14:41

Riise skadet ankelen i Liverpools sesongåpning mot Sheffield United og er trolig ute i flere uker. Likevel ble høyrebacken tatt ut i troppen som møter Ungarn og Moldova i begynnelsen av september.

Liverpool-manager Rafael Benitez mener Riise har godt av å bli værende i Liverpool for å lege skaden.

- John er ikke klar for å spille for Norge. John og Carra (Jamie Carragher) er i samme situasjon. Begge er skadet, og jeg mener at det ikke er riktig at de skal reise med landslagene, sier Benitez til lokalavisen Liverpool Echo fredag ettermiddag.

- Selv om landslaget er viktig, forstår spillerne at klubben, fansen og lagkameratene er viktigere. Det er to kvalifiseringskamper i begynnelsen av sesongen, noe som er helt sinnssykt.

Åge Hareide har tidligere uttalt at han ikke kommer til å bruke Riise på landslaget dersom han ikke er spilleklar.

- Riise er med fordi han er viktig å ha med i gruppa. Men vi forbereder oss som om han ikke blir klar. Dersom han ikke skulle bli helt klar, kommer vi absolutt ikke til å bruke ham. Men det er to kamper, så vi får se det an, sa Åge Hareide da han presenterte troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Ungarn og Moldova.

Hareide varslet også at han skulle ringe Rafael Benitez for å berolige manageren.

- Den medisinske apparatet vårt er vel så godt som apparatet til Liverpool, forsikrer Hareide.

Benitez håper at Riise og Carragher er klare til byderbyet mot Everton 9. september, men sier at begge spillerne, samt Momo Sissoko, er uaktuelle til lørdagens kamp mot West Ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.