RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool raser mot UEFA

Sist oppdatert:
Liverpool slår kraftig tilbake mot UEFAs verbale angrep på fansen.

UEFAs kommunikasjonsdirektør William Gaillard beskyldte i helgen Liverpools fans for å være «verst i verden ».

- Liverpool-fansens oppførsel har vært oss bekjent lenge før Champions League-finalen forrige uke. Det er kun det siste i en lang rekke av eksempler. Hvilke andre fans stjeler billetter ut av hendene til medsupportere og fra barn? Liverpool er størst skyld i det som skjedde der nede, tordnet Gaillard overfor Reuters.

Les og diskuter:- Liverpoolfansen stjal fra barn

Rasende Liverpool-direktør
Liverpool reagerer kraftig på UEFA-direktørens uttalelser, som ble gjengitt i de fleste internasjonale medier søndag.

- Hva som er mest overraskende med de siste uttalelsene til Mr. Gaillard er at han like før finalen sa at Liverpools supportere hadde en lang tradisjon med å oppføre seg fint. La oss derfor ikke glemme at det er disse supporterne Gaillard nå beskylder for å være de verste i verden, sier Liverpools direktør Rick Parry i en offisiell uttalelse.

- Våre fans ble hyllet av UEFA-president Michel Platini etter vår semifinaleseier over Chelsea forrige måned, de er blitt æret av UEFA på en galla i Monte Carlo i 2001 og kåret til «Årets supportere» etter UEFA-cupfinalen mot Aalves, fortsetter han.

UEFAs ansvar
Han mener billettbråket i Aten først og fremst skyldes rot fra UEFA. Liverpool-fansen ble tildelt 17.000 billetter, men i overkant av 40.000 fans av Anfield-klubben tok turen til Mesterligafinalen mot Milan.

- I en rapport har vi blant annet gjort det klart at før finalen var over 5000 billetter «glemt» i UEFAs system. Det visste UEFA, og vi visste at tusenvis av fans ville reise uten billett. Før finalen tok vi dette opp flere ganger, poengterer Perry.

Hva mener du om UEFAs angrep på Liverpool-fansen? Diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere