Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool rotet bort seieren

Liverpool hadde 5.runde-kampen mot Portsmouth i sin hule hånd, men klarte å rote vekk seieren i en andre omgang der Portsmouth knapt var over midtbanen.

Michael Owen sendte Liverpool i føringen i kveldens kamp etter et fantastisk angrep, der Liverpool spilte klikk-klakk-fotball av ypperste merke. Både Cheyrou og Steven Gerrard var sterkt delaktige i den vakre scoringen, som ga assosiasjoner tilbake til Liverpools storhetstid, da pasningsspillet var lagets varemerke.

Portsmouth effektive
Liverpool styrte egentlig det meste av dagens kamp, og kunne lett hatt en større ledelse slik som andre omgang utviklet seg.

I stedet var det Portsmouth som slo tilbake ved Matthew Taylor i det 77. minutt, på et av lagets få visitter inne på Liverpools banehalvdel.

Han dempet et langt overlegg fra høyre flanke og banket ballen opp i nettaket. En meget ufortjent utligning, da Liverpool hadde mesteparten av spillet og sjansene.

Kokte
Etter utligningen bølget spillet fram og tilbake, med store sjanser begge veier. Gerrard førte ballen inn i Portsmouth sekstenmeter og ble muligens hektet, men dommeren vinket spillet videre. Like etter dette var Portsmouth frempå med et farlig skudd, som Dudek så vidt fikk slått til corner.

Liverpool burde tatt ledelsen ved Le Tallec i det 85. minutt, da han bare kunne bredside ballen i mål etter et nydelig innlegg av Steven Gerrard. Innbytter Le Tallec hadde tydelig innbytterpuls, og plasserte ballen like til side for mål.

Frustrasjonen spredte seg tydelig i Liverpool-laget - noe som blant annet ga seg utslag i at Florent Sinama Pongolle fikk gult kort, etter en hasardiøs takling helt på slutten av kampen. Spørsmålet er om ikke Pongolle der burde fått seg en tidlig dusj.

Men det er kanskje straff nok å måtte spille omkamp på bortebane, etter å ha dominert fra start til mål?

Arsenal vant
Takket være to vakre mål av José Antonio Reyes vant Arsenal 2-1 over Chelsea tidligere i dag. Les om kampen her.

Dagens FA-cupkamper (5. runde):
Arsenal - Chelsea 2-1. A: Jose Antonio Reyes (2), C: Adrian Mutu
Sheffield U. - Colchester 1-0. S: Paul Peschisolido
Liverpool - Portsmouth 1-1. L: Owen, P: Taylor

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene