*Nettavisen* Sport.

Liverpool rotet det til igjen

Foto: AP/Scanpix

Men en keepertabbe reddet omkamp for rødtrøyene.

25.01.09 20:50

LIVERPOOL – EVERTON 1-1:

Kampene mellom Liverpool og Everton har i mange år hatt rykte på seg for å være «The friendly derby», men det er utvilsomt også noen av årets viktigste kamper for både spillere og fans.

Denne sesongen har de to lags supportere fått i både pose og sekk. Terminlisten har satt lagene opp imot hverandre to ganger på én uke, i serien forrige søndag, og i FA-cupen denne søndagen.

Og til tross for at begge kampene ble spilt på Anfield, og Liverpool måtte tåle å være favoritter i begge derbykampene, er det nok Everton-fansen som har smilt bredest denne uken.

I den første kampen fikk de med seg et viktig Premier League-poeng, mens de i FA-cupoppgjøret på ny tuktet erkerivalen, og sikret omkamp på Goodison Park.

Cahill gjorde det igjen
Det var Liverpool som hadde initiativet i store deler av første omgang, men foran Everton-målet skjedde det likevel tilnærmet ingenting. Foran mål var det i stedet gjestene som var giftige.

Liverpool har utvilsomt et Tim Cahill-kompleks. Forrige uke ble han den store helten for Everton da han uforstyrret fikk heade inn utligningen i serieoppgjøret mellom de to lagene.

Søndag var han på farten igjen. Steven Pienaar slo et hjørnespark, og nok en gang fikk australieren stå helt umarkert inne i feltet. Headingen traff hode til Joleon Lescott, som stusset den videre i mål.

Målet må nok først og fremst krediteres svakt forsvarsspill av hjemmelaget. Cahill fikk vandre fritt inne i 16-meteren, og ingen av de røde så ut til å bry seg om han.

Merkelig, mente tidligere Liverpool-helt og BBC-kommentator Mark Lawrenson.

- Glem soneforsvar. Er du forsvarsspiller, så dekker du han som er nærmest. Men ingen var i nærheten av Tim Cahill. Hvor har Liverpool-spillerne vært denne uken, uttalte han til BBC Radio Five.

Utover målet var det lite å juble for i løpet av de første 45 på Anfield. Steven Pienaar var involvert i en tidlig straffesituasjon, uten at dommeren blåste, og dermed sto det 0-1 til pause.

Gerrard tente Liverpool
Mens Cahill utlignet for Everton, var det Steven Gerrard som besørget Liverpools ledermål da lagene spilte uavgjort 1-1 sist søndag. Denne gangen var rollene så å si byttet.

I det 52. minutt spilte Fernando Torres kapteinen fri med et strålende hælspark. Gerrard kom litt skrått mot mål, men avslutningen fra rundt 13 meter snek seg inn ved nærmeste stolpe.

Liverpool var tilbake i kampen, men nok en gang var det en tabbe som forårsaket målet. Tim Howard i Everton-buret var langt ifra patent, og ballen gikk håpløst forbi den rutinerte amerikaneren.

Like etter var Gerrard nære på igjen. Nok en gang var Torres arkitekt, og midtbanestjernen fikk avsluttet fra kort hold. Skuddet ble imidlertid avverget til et resultatløst hjørnespark.

Dirk Kuyt fikk også en mulighet til å avgjøre. Gerrard fant nederlenderen foran mål, men fra rundt 10 meters hold satte spissen kula svakt rett i klypene på Tim Howard.

Dermed endte det for andre gang på én uke uavgjort 1-1 på Anfield, og lagene må belage seg på omkamp, noe som passer Liverpool dårlig. Rødtrøyene har et meget tett kampprogram framover.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag