LIVERPOOL - EVERTON 2-0:

Liverpool tok en etterlengtet trepoenger da Everton ble slått 2-0 i Merseyside-derbyet på Anfield mandag kveld.

Mohamed Salah og Cody Gakpo scoret målene for hjemmelaget, som dermed klatrer opp på niendeplass i Premier League.

– Helt ubegripelig

Liverpool viste glimt av gammel storhet i mandagens oppgjør, men fikk også en hjelpende hånd av vertenes keeper Jordan Pickford.

Da Salah sendte Liverpool i ledelsen mot slutten av første omgang, var nemlig den engelske landslagskeeperen fullstendig feilplassert og så ut til å vente at Gakpo skulle få ballen i stedet.

Viaplays eksperter er ikke nevneverdig imponert.

– Jeg lurer på hva han tenker på når han går ut der, om han skulle bryte ballbanen. Plutselig var han i alle fall på halvdistanse så det holdt. Det var bare for Salah å sette den i et helt åpent mål, kommenterte tidligere landslagssjef Nils Johan Semb fra Anfield.

Les også: Videoen av treneren vekker oppsikt: – Sinnssykt

Heller ikke Pål André Helland i Viaplays Premier League-studio forstod hva Everton-keeperen holdt på med.

– Det ser ut som en sånn typisk «glitch» på Fifa. Det ser ut som Pickford søker sommerjobb på Madame Tussauds. Der har han absolutt ingenting å gjøre. Hva er det han holder på med? Det er helt ubegripelig at han ikke ser kartet foran seg, at det kommer spillere, sier Helland.

Mohamed Salah håper mandagens seier var et vendepunkt i Liverpools sesong.

– Det er en viktig seier for oss. Vi har hatt en perfekt uke med trening, og spillerne var så oppglødd. Vi kunne knapt vente med å komme i gang med kampen og snu det. Forhåpentligvis var dette en start, sier Salah, ifølge BBC.

Jota og Firmino tilbake på banen

Liverpools ledermål kom bare noen sekunder etter at James Tarkowski hadde headet ballen i stolpen i motsatt ende av banen, etter en corner fra venstre.

Darwin Nunez satte fart på venstresiden og løp fra Everton-spillerne, som kom halsende etter uruguayaneren.

Les også: I strupen på PL-dommer etter VAR-tabbe: – Spark ham!

Nunez slo ballen på tvers til Mohamed Salah, som enkelt kunne bredside ballen i mål bak en feilplassert Jordan Pickford i Everton-målet.

I starten av den andre omgangen vartet Liverpool igjen opp med en fremragende kontring.

Ballen havnet ute hos Trent Alexander-Arnold, som slo ballen inn langs bakken fra høyre. På bakre stolpe dukket Cody Gakpo opp og pirket inn 2-0.

Gledelig var det også for Liverpool at Diogo Jota var tilbake på banen for første gang siden seieren mot Manchester City 16. oktober. Portugiseren ble byttet inn for Darwin Nunez, som også spilte en god kamp.

Også Virgil van Dijk og Roberto Firmino var tilbake i Liverpool-troppen mandag. Sistnevnte spilte de siste ti minuttene.

Neste helg venter en tøff bortekamp mot Newcastle for Liverpool, mens Everton tar imot Leeds til et viktig bunnoppgjør på Goodison Park.