RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool senket Gamsten

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen byttet ut etter elendig forestilling mot Liverpool.

LIVERPOOL-BLACKBURN 3-1:

Morten Gamst Pedersen spilte på ingen måte noen spesielt god kamp da han og resten av Blackburn i stor grad ble gjort til statister da de gjestet Anfield. Finnmarkingen ble byttet ut etter 73 minutter. Da hadde han strengt tatt ikke fått til noen verdens ting. Et himmelhøyt skudd over mål i det 66 minutt var så si det eneste vi hadde sett til ham.

Mye må kollapse
For matchen tilhørte hjemmelaget, som nå ser ut til å feste et godt grep rundt den viktige fjerdeplassen i Premier League. Med fire runder igjen å spille, er det mye som må kollapse hos Rafael Benitez' mannskap for at det ikke skal bli spill i Mesterligaen neste sesong.

Det var Steven Gerrard som åpnet showet for Liverpool etter 60 minutter. Da hadde publikum gjespet seg gjennom en time relativt innholdsløs fotball.

- Til pause fortalte vi spillerne at de bare måtte fortsette å spille. Vi visste at vi kunne score, men vi visste også at det kom til å bli vanskelig, sa Liverpool-manager Rafael Benitez til BBC.

Det mest dramatiske som hadde skjedd første halvdel var at Steven Gerrard muligens skulle hatt straffe etter 18 minutter, da han ble felt av Blackburn-keeper Brad Friedel. Men dommeren vinket nok korrekt spillet videre.

Med 1-0, våknet Liverpool. De satte inn et ekstra gir og presset Blackburn lenger og lenger bak på banen. Men et offensivt bytte av gjestene drøye kvarteret før slutt, hvor Morten Gamst Pedersen måtte forlate banen, satte litt mer trøkk i Blackburn, Men samtidig ble det åpnet bakover, og Fernando Torres fant et hull hvor han fikk stå helt alene og heade ballen i mål.

Ingen norsk duell
John Arne Riise startet, som så mange ganger, på benken for Liverpool. Men kom inn etter 88 minutter. Dermed møttes aldri de to nordmennene på gresset. John Arne Riise gjorde imidlertid med på fem minutter, enn «Gamsten» gjorde på 73. Et skudd og en målgivende pasning, var status for ålesunderen, da han gikk av banen.

Han var nemlig svært delaktig da han la inn til Andrej Voronin, som økte til 3-0

Blackburn fikk sitt trøstemål Roque Santa Cruz nærmere tre minutter på overtid.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere