RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool skal sikre oss 12 rette

Foto: Barrington Coombs (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Vi spiller ren H på Anfield. Sjekk tippetipsene og spill her!

Flere tips:
Odds: Chelsea sikrer gruppeseier
Odds: Lesernes oddstips onsdag

V65 Bjerke: Vi stoler på Cato Antonsen

Midtukekupongen består av onsdagens oppgjør i Champions League, og fire utvalgte kamper fra Europa League-runden torsdag, blant dem Rosenborgs og Liverpools kamper. Innleveringsfristen er onsdag klokken 20.40, og Milan - Real Madrid vises på Viasat 4 fem minutter senere.

Milan - Real Madrid
Gruppe G. Milan tapte på hjemmebane i storkampen mot Juventus i Serie A på lørdag, det var en skuffelse og kanskje litt overraskende utfra forutsetningene. Milan kontrollerte på ingen måte kampen og lå under 0-2 før Zlatan reduserte i det 82. minutt. Gruppe G ledes av Real Madrid med 9 poeng, mens Milan og Ajax ligger likt med 4 poeng hver. Skal Milan vinne gruppen, bør de vinne dagens kamp. Laget styrkes av at Ronaldinho, Silva, Ambrosini og Zambrotta er tilbake i trening og flere av dem kan få spilletid her.

Real Madrid har vist seg suverene også i dette celebre selskap. De har vunnet 2-0 over Ajax, 1-0 over Auxerre og 2-0 hjemme mot Milan. De leder Primera Division med 7-2-0 på de ni første. Ingen alvorlige skader hos Real Madrid denne gangen.

Innbyrdes oppgjør:

19.10.2010 Real Madrid - Milan 2 - 0
03.11.2009 Milan - Real Madrid 1 - 1
21.10.2009 Real Madrid - Milan 2 - 3
12.03.2003 Real Madrid - Milan 3 - 1
26.11.2002 Milan - Real Madrid 1 - 0

Alle de viktige brikkene på Real Madrid er i slaget for tiden, og Mourinhos taktikk ser ut til å fungere her også. Man scorer også veldig mye mål, stort sett hvertfall. Historien taler for poeng til Milan, men vi har Real som favoritter. Men man må spørre seg om ett poeng er nok for Real denne gangen, slik de ligger an i gruppen. Vi markerer UB i kamp 1.

Nå kan du tippe på iPhone

Auxerre - Ajax
Gruppe G. Auxerre har bare spilt en hjemmekamp hittil og den tapte de 0-1 for Real Madrid. De har også tapt borte for Milan og dagens motstander. Denne må vinnes hvis fortsettelsen skal være noe spennende. Formen virker bedre enn på lenge, og man står med tre strake seire hjemme i Frankrike. Jelen er fortsatt ute, Oliech og Mignot er suspendert, men Langil er tilbake og klar for spill.

Ajax har tapt bortekampen mot Real Madrid, mens de har spilt 1-1 mot Milan og vunnet 2-1 over dagens motstander på hjemmebane. De kjemper i toppen i hjemlig serie sammen med PSV og Twente. Forsvarsspiller Ooijer er suspendert.

Innbyrdes oppgjør:

19.10.2010 Ajax - Auxerre 2 - 1
24.02.2005 Auxerre - Ajax 3 - 1
16.02.2005 Ajax - Auxerre 1 - 0

Begge disse har sin styrke på hjemmebane. Auxerre spiller med kniven på strupen for med tap er Champions League i realiteten over. De svekkes noe av fravær offensivt i dag, men er tvunget til å finne en vinneroppskrift. Formen er god hos begge, men hjemmebane fordelen skal telle en del og vi mener HU er nok i kamp 2.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Chelsea - Spartak Moskva
Gruppe F. Chelsea ligner allerede en gruppevinner der de topper med 9 av 9 mulige poeng. De har vunnet 4-1 borte mot Zilina, 2-0 borte mot dagens motstander og 2-0 over Marseille på Stamford Bridge. De leder Premier League der de har 5-0-0 og målforskjell 16-0 på hjemmebane. Laget er bortimot skadefritt, men Lampard står trolig over denne også. Malouda og Benayoun er fortsatt skadet, men Ramires kan være tilbake.

Spartak vant den første kampen i gruppen, 1-0 i Marseille. De slo enkelt Zilina 3-0 men tapte hjemme for Chelsea. Med 6 poeng skal de trolig slåss om 2. plassen med Marseille. Offensive Ari er ute med skade, Kombarov og kapteinen Parshivlyuk er også ute.

Hjemmeseiren virker opplagt. H i kamp 3.

To millioner ekstra i potten i kveldens V65 på Bjerke. Kjøp en ekspert- eller lyntotokupong i spillboksen under. (Du trenger ikke å registrere for å spille)

MSK Zilina - Marseille
Gruppe F. Zilina tapte til slutt 0-1 i det omvendte møtet etter en sen, fransk scoring. De ligger dårlig an til avansement med sine 0 poeng. De var sjanseløse hjemme mot Chelsea og borte mot Spartak Moskva, nærmere poeng hjemme mot Marseille, men når det kommer til stykket blir de for små i dette selskapet, hvertfall på bortebane. Hjemme i Slovakia er de ubeseiret etter 14 runder, men spiller nesten like mye U som de vinner. Det er ingen skader i laget.

Marseille tok sine første poeng i gruppen da de slo Zilina hjemme, ellers har det blitt tap mot Spartak Moskva og Chelsea. De har to borteseire på rad i hjemlig serie og cup, 3-1 over Lille og 1-0 over Guingamp. Borteformen virker å være tilstede. Cisse og Hilton er ute til dagens kamp, ellers ser det bra ut. Marseille spilte ikke kamp i helgen, den ble utsatt på grunn av uvær, så her skal alle være uthvilte.

Hvis Zilina skal vinne én kamp i denne gruppen så er det vel denne. De kan klare det, men vi er slett ikke sikre, så lite sikre at vi helgarderer denne. 24 prosent på H på folkerekka virker noe lavt, og vi får håpe på en hjemmeseier for eventuelle premiers skyld. HUB i kamp 4.

Shakhtar Donetsk - Arsenal
Gruppe H. Shakhtar holder 2. plassen i gruppen med 6 poeng. De har slått Partizan og Braga, men var sjanseløse mot Arsenal og tapte 1-5 i London. I Ukraina har Shakthar 8-0-0 og målforskjell 17-1 på hjemmebane. Lite skader i laget, og vi får trolig se Eduardo og Chygrynsky spille fra start, noe de ikke gjorde i det omvendte oppgjøret.

Arsenal er suverene gruppeledere med full pott og smått utrolige 14-2 i mplforskjell. De er gode i Premier League også, og det scores ofte mye mål. Det ble tap i London-derbyet mot Chelsea og bare såvidt seier 1-0 over West Ham, men bortsett fra disse har man scoret minst to mål i alle de åtte siste spilte. Heller enn skader bør vi konsentrere oss om hvardan Wenger roterer på laget i dag. Det kan se ut som om Fabregas, Song, Arshavin og Denilson hviles. Viktigere oppgaver en denne venter, og Wenger trenger ikke seier i Ukraina.

Det er vanskelig å tippe mot Arsenal når de er i så god form som nå. Dette er likevel en skummel kamp, for Arsenal kan godt være fornøyd med ett poeng her, slik de ligger an i gruppa. 5-1 sist indikerer hva Arsenal er gode for om dagen, men Shakthtar i Ukraina er en helt annen oppgave. Folkerekka viser 22-24-54, og en H eller U vil kunne bidra godt til å øke premiene. Denne kan helgarderes på større systemer, på 96-rekkeren markerer vi HU i kamp 5.

Partizan Beograd - Sporting Braga
Gruppe H. Det er nesten vinn eller forsvinn for serberne i kveld. De har tapt alle sine tre kamper. 0-2 borte mot dagens motstander, 1-3 hjemme for Arsenal og 0-1 borte mot Shakhtar. I fjor slo de Shaktar 1-0 hjemme, ellers er det langt mellom høydepunktene i europeisk sammenheng. Hjemme i Serbia topper Partizan, de har 5-1-0 på hjemmebane. Lite skader i laget. Cleo er trolig på plass igjen etter å ha blitt hvilt i helgen.

Braga har også fått det ganske tungt i denne gruppen. 0-6 for Arsenal i den første kampen var en svak start, men 0-3 på hjemmebane mot Shakhtar i kampen etter var kanskje den aller største skuffelsen. Braga er et utpreget hjemmelag i portugisisk serie, der de to siste bortekampene er tapt for Rio Ave og Benfica. Braga har bare 0-2-3 på de fem første bortekampene i Primera Divisao. Barbosa, Quim og Paulao spilte i det omvendte oppgjøret men er ute i dag. Garcia er også ute.

Dette er bunnoppgjøret i gruppen, som vi tror serberne vinner og dermed sørger for at hverken Braga eller dem selv avanserer. Braga er trolig for svake på bortebane til å få til noe i Beograd. 1-0 til Partizan og H i kamp 6.

Basel - Roma
Gruppe E. Basel er i god form hjemme i Sveits der de topper Super League ett poeng foran Luzern. I denne turneringen har de slått dagens motstander 3-1 i Italia, men ellers tapt 1-2 for både Bayern og Cluj. Per i dag ser det ut som Bayern vinner gruppe E, mens det er helt åpent mellom Basel, Roma og Cluj som alle har tre poeng ettter tre spilte. Frei, Streller, Huggel og fire andre faste spillere ble hvilt i cupseieren over Bellinzona i helgen. Det ser ut til at Basel kan stille toppet og uthvilt i dag.

Roma spilte 0-0 mot Parma i sin forrige bortekamp, før det hadde de fire strake bortetap, mot Napoli, Brescia og Cagliari, og mot Bayern i denne turneringen. Man har 0-1-3 og målforskjell 2-9 på bortebane i Serie A, 0-0-1 og 0-2 i målforskjell her. De må være det eneste laget i Champions League som ennå ikke har vunnet borte denne sesongen. David Pizarro, kreativ midtbanespiller, er ute med skade, det er også Mexes, Taddei og Adriano. Totti kan også måtte stå over med skade.

Innbyrdes oppgjør:

19.10.2010 Roma - Basel 1 - 3
03.12.2009 Roma - Basel 2 - 1
17.09.2009 Basel - Roma 2 - 0
14.12.2005 Roma - Basel 3 - 1

Folkerekka viser ganske interessant at Roma er favoritter i skrivende stund med 38 prosent. Folk flest tror altså at Romas første borteseier for sesongen kommer nå, med flere skader på sentrale spillere, på St. Jacob-Park i Basel, mot et lag Roma fullt fortjent tapte 1-3 for på hjemmebane. Historikken viser at det er lite sannsynlig, formen hos bortelaget peker også i retning av et nytt bortetap, og vi markerer H i kamp 7.

CFR Cluj - Bayern München
Gruppe E. Cluj er absolutt med og kjemper om en 2. plass bak suverene Bayern i denne gruppen. De har spilt og vunnet den antatt enkleste kampen sin, hjemmekampen mot Basel, mens bortekampen mot Roma ble tap 1-2 og bortekampen mot dagens motstander ble tapt 2-3. Ingen nye skader hos hjemmelaget ser det ut til, hvilket betyr at bare Muresan og Koné er ute.

Bayern ligger an til å vinne gruppen. De har tatt 9 av 9 mulige poeng, dog ikke uten besvær, og bare Roma er slått med mer enn ett mål. I Bundesliga presterer man noe jevnere enn i starten av sesongen, med 4-2 over Freiburg som siste triumf. Bortetallene er fortsatt ikke bedre enn 1-1-2 og målforskjell 2-5. Det er skader i laget, Klose, Badstuber, Ribery, Robben, Olic, van Bommel og Contento er ute, og troppen teller kun 15 mann i dag. Man stiller trolig ganske likt som mot Freiburg i helgen. Demichelis erstatter skadde Badstuber igjen, ser det ut til.

På samme måte som Arsenals kamp bærer denne i seg et ekstra element i at bortelaget ikke trenger å vinne. Uavgjort holder fint siden Bayern har 9 poeng mens de andre bare har 3 hver. Folkerekka viser 17-23-60, og dette må vel være en noe overdrevet favorisering av bortelaget. På den annen side er Cluj ikke like sterke som de engang var, noe den svake plasseringen i hjemlig liga bekrefter, og de skal igjen opp mot laget som vinner i Europa også på dårlige dager. Vrient, men vi ender opp med UB i kamp 8. Denne helgarderes på større systemer.

Rosenborg - Atletico Madrid
Europa League, Gruppe B. Rosenborg ligger sist i denne så langt jevne gruppen. Hjemmeseieren over Aris Thessaloniki har gitt 3 viktige poeng, på bortebane har man tapt klart for Bayer Leverkusen og dagens motstander.

Rosenborg har ikke lagt ut troppen i skrivende stund, men de roterte noe på laget før helgens betydningsløse og kjedelige 0-0 kamp i Kongsvinger, og alle mann skal være skadefrie og uthvilt i dag, kan ikke se noe annet. Et toppet RBK på Lerkendal.

Dæm e itj så god, sier Eggen, og fortsetter med noe i retning av at nøkkelen til suksess er å utfordre Atletico offensivt, man skal ta ut Atleticos gode midtbane ved å løpe mye og være i overtall. Eggen har en plan og det begynner å bli veldig lenge siden Rosenborg tapte en hjemmekamp.

Atletico er gode, men gjør ingen direkte imponerende figur hverken i Europa League eller Primera Division for tiden. I gruppe B åpnet de med tap borte for Aris, mens de på hjemmebane har spilt 1-1 mot Leverkusen og slått RBK 3-0. I Spania klarte man bare 1-1 hjemme mot Almeria sist, og ligger på sjetteplass med 4-2-3 totalt. Man har tapt vor Villarreal, Sevilla og Barcelona, vanskelige motstandere alle tre.

Når det gjelder mannskapet så kan RBK.no melde at Reyes og Godin er ute med henholdsvis skade og blindtarmoperasjon og befinner seg i Trøndelag. Forlan tråkket over på trening her forleden, men er likevel med, tilsynelatende i fin form. Dette er Atleticos tropp: Målvakter:De Gea, Joel. Forsvar: Valera, Antonio López, Filipe Luis, Ujfalusi, Domínguez, Perea, Pulido. Midtbane: Mario Suárez, Tiago, Camacho, Raúl García, Fran Mérida, Assunçao, Simão, Koke. Angrep: Forlán, Agüero, Diego Costa.

Dette kan Rosenborg vinne på en god dag, men vi tror Atletico, som stiller sterkt, tar med seg poeng. De er regjerende mestere i denne turneringen og de trenger tre poeng for å henge med i gruppen. Det er forskjell på lagene når det kommer til erfaring og profesjonalitet, og mens RBK kan spille like oppfinnsom og kjapp angrepsfotball som spanjolene, er det større fare for at de felles av personlige feil på midtbanen og ikke minst i forsvar. UB i kamp 9.

Nå kan du tippe på iPhone

Lech Poznan - Manchester City
Europa League, Gruppe A. Lech Poznan ser ikke ut til å klare å gjenta den gode fjorårssesongen hjemme i Polen. Man ligger tredje sist etter 11 runder. Da går det noe bedre i Europa League, der man har klart 3-3 borte mot Juventus og en fin 2-0 hjemmeseier over Salzburg. Man tapte 1-3 borte for dagens motstander, men innehar 2. plassen med de 4 poengene.

City har et par svake kamper i Premier League bak seg. 0-3 hjemme for Arsenal var ydmykende og 1-2 bortetap for bunnlaget Wolves satt punktum for en heller mislykket uke. I denne turneringen topper man gruppen med 7 poeng. Man har slått SAlzburg og dagens motstander, og spilt 1-1 mot Juventus.

Lech er vriene å slå på hjemmebane, men vi tror dette er en typisk kamp der kvalitetsforskjellen på Premier League og andre av europas toppserier blir synlig. City er sultne på en seier igjen, de trenger poengene for å sikre avansementet og de har mannskapet til å klare det. B i kamp 10.

Liverpool - Napoli
Europa League, Gruppe K. Liverpool-manager Hodgson uttalte foran forrige EL-kamp mot Napoli at Premier League var hovedprioritet, etter en av de svakeste sesongstartene på lang, lang tid. Han sendte et langtfra toppet lag til Napoli, gikk antagelig for 0-0 og klarte det. Napoli var tannløse i denne kampen. Liverpool skapte ikke all verden de heller. I etterpåklokskapens lys kan det se ut som Hodgson ikke var så dum som alle ville ha det til. Man har siden vunnet 2-1 over Blackburn og 1-0 over Bolton i Premier League og klatret seks plasser på tabellen. Man topper fortsatt den jevne gruppe K i Europa League med 1-2-0 på de tre første.

Glen Johnson kan få spilletid igjen torsdag etter fire kampers skadefravær, mens Dirk Kuyt, Daniel Agger og Joe Cole ikke spiller mot Napoli.

Napoli gjør det bra i Serie A der de ligger på femteplass og har 3-2-0 på bortebane. I Europa League har det ikke løsnet helt. 0-0 hjemme mot Utrecht, 3-3 borte mot Steaua og 0-0 hjemme mot dagens motstander lukter det ikke gull av, men det holder til 2. plass i gruppen.

Vi har ingen håndfaste bevis for at Napoli nedprioriterer Europa League, men det må være lov å stille spørsmålet etter det de har vist hittil. Liverpool vet vi nedprioriterer denne turneringen, men kanskje seirene i Premier League kan inspirere til innsats likevel, for dem som ender opp med en plass i startelleveren. Uavgjortfaren er nok stor her, men det er noe med Liverpool på Anfield i europeisk sammenheng som gjør at troen er størst på H, til tross for skader og ymse prioriteringer. H i kamp 11.

Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund
Europa League, Gruppe J. PSG topper gruppen etter 2-0 over Karpaty Lviv, en sterk 1-0 borteseier i Sevilla og 1-1 borte mot dagens motstander. I Frankrike spiller de litt for mye uavgjort til å kjempe helt i toppen, men holder syvendeplassen med 4-4-3 totalt.

Dortmund imponerer i Bundesliga, der de topper ett poeng foran Mainz. Dortmund har 5-0-0 og målforskjell 13-4 på bortebane i Tyskland. I denne turneringen har de ikke vært like overbevisende, det har blitt 0-1 hjemmetap for Sevilla, 1-1 mot PSG som sagt og 4-3 borteseier over Karpaty Lviv.

Begge lag har spilt uavgjort i tre av sine fire siste, og det ble 1-1 i det omvendte møtet. En ny avgjort kan ikke være langt unna, selv med Dortmunds imponerende bortestatistikk i Bundesliga. Vi er tomme for garderinger og har ikke lyst til å flytte noen av dem vi allerede har satt, og vi sjanser på en ren U i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-rekkeren med TippSt@tion . TippSt@tion reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 03.11.2010 20:40
1. Milan - Real Madrid U B
2. Auxerre - Ajax H U
3. Chelsea - Spartak Moskva H
4. MSK Zilina - Marseille H U B
5. Shakhtar Donets - Arsenal H U
6. Partizan Beogra - Sporting Braga H
7. Basel - Roma H
8. CFR Cluj - Bayern München U B
9. Rosenborg - Atletico Madrid U B
10. Lech Poznan - Manchester City B
11. Liverpool - Napoli H
12. Paris Saint-Ger - Borussia Dortmu U

-

486-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 03.11.2010 20:40
1. Milan - Real Madrid H U B
2. Auxerre - Ajax H
3. Chelsea - Spartak Moskva H
4. MSK Zilina - Marseille H U B
5. Shakhtar Donets - Arsenal H U B
6. Partizan Beogra - Sporting Braga H
7. Basel - Roma H
8. CFR Cluj - Bayern München H U B
9. Rosenborg - Atletico Madrid U B
10. Lech Poznan - Manchester City B
11. Liverpool - Napoli H
12. Paris Saint-Ger - Borussia Dortmu H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere