WEST HAM - LIVERPOOL 0-2:

Etter å ha sluppet inn sitt første mål på åtte kamper mot Wolverhampton i forrige uke, var Jürgen Klopps mannskap tilbake der de slapp tidligere i år.

De holdt nullen mot West Ham.

I London framsto Premier Leagues lederlag igjen som solide defensivt. I alle fall stort sett. Et betydelig unntak var en utrolig situasjon med knappe 20 minutter igjen av kampen.

Les også: Raste mot United-stjernen da finaledrømmen brast: - Kan du våkne?

Vertenes Declan Rice kom til en enorm sjanse godt inne på Liverpools halvdel og sendte i vei et skudd. Det gikk temmelig rett på bortekeeper Alisson, mens returen gikk rett ut i den ellers presise høyrefoten til Trent Alexander-Arnold.

Presisjon?

21-åringen har hele ti målgivende pasninger i ligaen, men gjorde der og da en manøver som fikk flere Liverpool-hjerter til å hoppe over et slag eller to.

Alexander-Arnold satte nemlig returen rett i stanga på eget mål, og var en liten hårsbredd fra et temmelig komisk selvmål.

- Oi sann! Det er vel definisjonen på flyt at den ikke går inn, utbrøt en lettere overrasket TV2-kommentator Espen Ween.

Les også: Ødegaard i perlehumør: Frisparkmål og to assist

Betegnende nok for Liverpools sesong, gikk ballen rett til Virgil van Dijk etter lagkompisens stolpetreff. Van Dijk kunne deretter sette i gang en kontring for bortelaget isteden.

Liverpool har nå slått samtlige lag de møter i Premier League denne sesongen. Det er en bragd de aldri har klart tidligere i samme sesong.

Klopp-løfte

- Jeg er bare fornøyd med de tre poengene. Vi kunne ha gjort mange ting bedre. Vi kunne spilt bedre pasninger og forsvart oss bedre. Disse gutta har spilt enestående fotball gjennom hele sesongen. I kveld var prestasjonen på det jevne, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

Tyskeren forsikrer at ingen i Liverpool tror ligagullet er i boks allerede nå. Det sier han til tross for at laget leder med smått utrolige 19 poeng på regjerende mester Manchester City.

- Jeg aner ikke om noen kan ta oss igjen. Den første målsettingen er å ta maksimalt med poeng. Dette er fortsatt mange kamper igjen i år. Ja, vi har 70 poeng, et utrolig tall. Men det er så mye som kan skje, sier Klopp til BBC.

- Vi føler det ikke som om dette allerede er avgjort. Det lover jeg deg. Vi trekker pusten dypt, og så er det Southampton på lørdag, tilføyer Liverpool-sjefen.

Scouserne fikk tidlig god kontroll på onsdagens oppgjør, selv om skadde Sadio Mané var et viktig fravær i denne kampen.

Mané-erstatter Divock Origi ble fratatt en gigantisk mulighet til å score fra kort hold etter drøye halvtimen på London Stadium. Issa Diops desperate forsøk på å hindre belgieren resulterte i et av sesongens klareste straffespark i Premier League.

Fra krittmerket var Mohamed Salah skråsikker. Egypteren dundret ballen ned til venstre for Lukasz Fabianski, og kunne notere seg for sitt tolvte ligamål.

Det gjør ham til toppscorer for Liverpool, ett mål foran skadde Mané. Scoringen var likevel bare Salahs andre på bortebane i ligaspillet denne sesongen.

Sjanserekke

West Hams offensive takter før pause ble omtalt som trøstesløse av ekspertkommentator Jesper Mathisen hos TV 2, men tidlig i andre omgang var det faktisk Hammers som skapte den første store muligheten.

Et innlegg fra høyre nådde Manuel Lanzini som stoppet opp ved straffemerket og dermed lurte til seg litt rom. Avslutningen fra argentineren var derimot så svak at Alisson måtte vente et lite halvsekund på at ballen skulle trille inn i armene hans.

Få sekunder seinere kom Roberto Firmino til en kjempemulighet som Fabianski med nød og neppe fikk styrt til corner.

Det skulle likevel ikke ta lang tid før Liverpool slo til igjen. West Ham sliter voldsomt med å tette igjen bakover på banen, og etter en corner som ble klarert fra Liverpool-feltet var londonlaget i trøbbel på nytt.

Mohamed Salah avanserte med ballen inn på hjemmelagets halvdel, før han slo en utsøkt utsidepasning i bakrommet bak motstanderforsvaret. Der var Alex Oxlade-Chamberlain overlegen i en kort duell med Lanzini før han skjøt inn Liverpools andre fulltreffer.

Salah kunne fort økt til 3-0 med rundt ti minutter igjen av kampen, men forsøket forsvant ut fra farlig område etter å ha truffet stolpen.

Uansett er Jürgen Klopps menn nå à jour med resten av lagene i antall spilte ligakamper. Og Champions League-mesterne er hele 19 poeng foran nærmeste rival Manchester City på tabellen.

Det må trolig flere enn ett fotballunder til om Liverpool skal rote bort ligagullet.

Vi fulgte kampen direkte i vinduet under!