Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool snappet gruppeseieren

Liverpool holdt Chelsea til 0-0 i London og sikret seg seieren i gruppe G.

CHELSEA - LIVERPOOL 0-0: Begge lag var klare for videre spill i Champions League, og dermed stod det kun om gruppeseieren og noen kroner på kontoen da Chelsea tok imot Liverpool på Stamford Bridge tirsdag.

John Arne Riise spilte fra start, og hadde også en god sjanse til å avgjøre kampen, men Petr Cech reddet nordmannens skudd med en flott benparade etter 30 minutters spill. Frank Lampard hadde kampens første sjanse, men også Liverpools keeper, Pepe Reina, viste solid spill.

Liverpool stilte med et sterkere lag enn på forhånd annonsert, og fra en antatt førsteellever var det omtrent bare Xabi Alonso som manglet. Også Chelsea stilte med sitt sterkeste mannskap, selv om manager José Mourinho i likhet med kollega Rafael Benitez på forhånd hadde dempet kampens betydning.

Liverpool har et tett kampprogram denne måneden, og reiser om et par uker til Japan for å delta i VM for klubblag.

Chelsea har bare tapt én gang for Liverpool - den smertefulle semifinalen i Champions League i fjor. Det var andre gang på rad londonlaget røk ut i semifinalen i Europas gjeveste turnering. Denne gang var de engelske lagene store favoritter til å avansere på bekostning av Anderlecht og Real Betis, noe de klarte med god margin.

Betis tapte faktisk for Anderlecht tirsdag kveld. En spiller både Liverpool og Chelsea sies å ha i kikkerten, midtstopper-talentet Vincent Kompany, scoret kampens eneste mål da Anderlecht stoppet rekordrekken med tap på 12 kamper.

Både Arjen Robben og Frank Lampard var farlig frampå i andre omgang på Stamford Bridge, mens Liverpool sjelden virket truende og var mest opptatt av å holde nullen. Noe de også gjorde for femte gang på seks kamper i årets Champions League.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken