LIVERPOOL - NEWCASTLE 1-1

Det så lenge ut til at Liverpool tok tre greie poeng i hjemmeoppgjøret mot Newcastle på lørdag etter en tidlig scoring fra Mohamed Salah, men på overtid gikk alt galt for fjorårets mestere.

Joe Willock scoret først et mål som ble annullert av VAR, før samme mann dukket opp få øyeblikk senere og dunket inn Newcastles utligning.

Det fikk flere, deriblant Chris Bascombe, til å reagere:

- Jeg mener, la oss være ærlige. Det er ikke sånn at de fortjener Champions League denne sesongen uansett, er det vel?

Det var Klopp også tilsynelatende enig med eksperten i.

- Ut fra det jeg så i dag, så fortjener vi ikke å være i Champions League. Enten så lærer vi, eller så spiller vi ikke der, sa Klopp til BT Sports.

På sidelinjen var Jürgen Klopp regelrett rasende etter utligningen, og det ble slengt gloser både mot Steve Bruce og assistentdommerne.

- Vi lærer ikke av feilene våre, vi bare gjentar de hele tiden. Motstanderne har alltid en mulighet mot oss, de spiller på seg selvtillit i kampene, var den brutale dommen fra Andrew Robertson etter kampen, i samtale med BeiN Sports.

- Verdensklasse

Liverpool viste fra første sekund at de mente alvor mot Newcastle på Anfield lørdag, og det skulle ikke ta mer enn tre minutter før Martin Dúbravka måtte hente ballen ut av eget nett.

Mohamed Salah dempet et vanskelig innlegg, og avslutningen var rett og slett hentet fra øverste hylle.

Nils Johan Semb, som kommenterte oppgjøret for TV2, lot seg imponere:

- Det er Salah på sitt absolutt beste. Det er en signaturscoring - rett og slett verdensklasse over det der. Han snur seg på en femøring og hamrer ballen inn, sa fotballeksperten.

Les også: Kommer med kraftig advarsel til utbryterklubbene: - Det er for sent

Etter det skulle det aller meste i den første omgangen handle om Liverpool.

Bortelaget trøblet stort med å håndtere det aggressive presset til Klopps mannskap, og innen det var gått en halvtime hadde Diogo Joto kommet seg til tre store muligheter for Liverpool.

Drøye ti minutter før lagene gikk i garderoben fikk også Salah en helt eventyrlig mulighet til å øke ledelsen, men denne gangen hamlet Dúbravka opp med egypterens forsøk.

Liverpool hadde tilnærmet ingen problemer med å spille seg gjennom Newcastle-forsvaret, og Roberto Firmino vartet opp med flere herlige stikkere til sine angrepskolleger. Etter 40 minutter kunne - og kanskje burde - Sadio Mane økt til 2-0 etter nok et praktangrep, men heller ikke denne gangen lot Newcastles sisteskanse seg lure.

Senegaleseren hadde faktisk fire avslutningsforsøk på mål i den første omgangen, samtlige innenfor Newcastles sekstenmeter.

- Han er nok den som har blitt mest prega av Liverpools dårlige sesong. Du ser det på selvtilliten hans. Vi så det flere ganger før hvilen, den dødeligheten til Mane er ikke helt tilstede, bemerket Simen Stamsø Møller for TV 2 i pausen.

- Det er smått utrolig

Newcastle noterte seg for den første muligheten etter hvilen, men det ble aldri det helt store for Joelinton alene med Alisson.

Utover noen andre små skremmeskudd, var det i all hovedsak Liverpool det skulle dreie seg om denne lørdagen på Anfield.

Les også: Mulig koronasmitte hos Sandefjord – laget satt i karantene

Det eneste som hindret en blytung oppgave for Newcastle var flere gode inngripener fra kampens store spiller, Dúbravka, og tidvis var det nesten fascinerende at Liverpool ikke økte ledelsen ytterligere.

- Det er smått utrolig at Liverpool ikke har flere scoringer nå, sa Semb da Salah hamret ballen på feil side av nettveggen med 20 minutter igjen på klokka.

I sluttminuttene tok det virkelig fyr på Anfield, da Callum Wilson sørget for en utligning på overtid - en utligning som siden ble annullert av VAR for armbruk i forkant av scoringen.

Like etter var dog samme mann på plass, og denne gangen kunne verken Liverpool eller VAR stoppe formspilleren. Dermed endte oppgjøret 1-0, og to viktige poeng forsvinner dermed i kampen om topp-fire for Liverpool.