Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool spilte uavgjort mot Fulham etter forferdelig første omgang

Jürgen Klopps menn måtte ta til takke med uavgjort mot Fulham søndag kveld.

FULHAM - LIVERPOOL 1-1:

Liverpool spilte overraskende uavgjort mot bunnlaget Fulham. London-klubben var gode i første omgang og tok ledelsen etter scoring av Decordova-Reid.

Liverpool presset på i andre omgang og sikret poengdeling etter mål av Salah på straffe.

Men Liverpools prestasjon i første omgang vakte oppsikt hos ekspertene.

Liverpool ble til tider nesten rundspilt av Fulham i første omgang, og hjemmelaget ledet fortjent til pause. Jaime Carragher kunne nesten ikke huske å ha sett Liverpool så dårlige som i åpningen av kampen.

- Jeg kan ikke huske at Liverpool har vært så dårlige i løpet av de første 30 minuttene i en kamp under Jürgen Klopp i de fem årene han har vært der, sa Jaime Carragher i Sky Sport sitt studio.

Liverpool fikk heller ikke mye skryt i TV 2 sitt Premier League-studio i pausen.

- Det var skrekkelig av Liverpool. De kan veldig mye bedre enn det der. De kan nesten prise seg lykkelig for at det bare er 1-0 til Fulham og at de har 45 minutter til å rette opp dette, sa TV 2 sin fotballekspert Simen Stamsø Møller i pausen.

Liverpool leverte bedre i andre omgang og sikret utligning mot slutten. Men med bare ett poeng mot Fulham klarte ikke Liverpool å utnytte sjansen til å ta tabelltoppen i Premier League etter at Tottenham spilte uavgjort tidligere søndag.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson legger ikke skjul på at åpningen til Liverpool var for dårlig.

- Vi kom ikke skikkelig i gang før etter 30 minutter. Man kan ikke gjøre det i Premier League uten å bli straffet – slik vi ble, sier han til Sky Sports etter kampen.

Han mener Liverpool burde klart å få med seg mer enn ett poeng mot Fulham, til tross for den dårlige starten.

- Det gode er at vi reagerte bra. Vi dominerte og burde ha scoret ett eller to til. Jeg er skuffet over starten, fornøyd med reaksjonen, sier Henderson.

Merseyside-klubben ligger nå som nummer to på tabellen, men de har like mange poeng (25) som Tottenham som er øverst på tabellen.

Fulham-dominans

Det var topp mot bunn da nummer to på tabellen, Liverpool, møtte nummer 17 på tabellen, Fulham.

Men det var ikke slik det så ut i første omgang. Fulham var stort sett det eneste laget som skapte sjanser i første omgang på Craven Cottage.

Etter fem minutter kom Cavaleiro til en mulighet da han fikk skutt fra 15 meter, men Alisson fikk avverget.

Samme mann fikk en ny sjanse ti minutter senere. Det glapp i forsvaret til Liverpool og Lookman spilte Cavaleiro igjennom. Han kom skrått inn på mål, og skuddet hans gikk rett på keeper.

Portugiseren var virkelig i siget i starten av kampen. Noen minutter senere ble han stoppet av Fabinho i Liverpools sekstenmeter etter en flott takling. Men VAR mistenkte at brasilianeren hadde gjort noe ulovlig, og tok en nærmere kikk på situasjonen.

Dommer Marriner gikk selv og så på hendelsen, men Liverpool kunne puste lettet ut, det endte bare med en corner til Fulham.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på. Først testet Lookman Alisson med et skudd fra 20 meter. Keeperen måtte ut i full strekk og vippet ballen ut til corner.

På påfølgende corner skulle det endelig bli jubel for Fulham, som hadde storspilt til da i første omgang.

Gjestene klarerte først corneren og det oppsto klabb og babb utenfor sekstenmeteren. Andersen vant den påfølgende duellen og Lookman så lagkameraten starte et løp inn i boksen. Han sendte en ball gjennom til Decordova-Reid, som fra 14 meter hamret ballen i det lengste hjørnet til 1-0.

Bare noen minutter senere var det nesten 2-0 til Fulham. Et frispark fra Cavaleiro ble slått inn i femmeteren, og Adarabioyo kom alene på ballen, men han skjøt utrolig nok rett på Alisson.

Liverpool-press

Rett før pause klarte Liverpool endelig å komme til en skikkelig sjanse. Først headet Mane en snau meter over mål, før Salah vendte opp i boksen og skjøt like utenfor noen minutter senere.

Fulham kom til en stor sjanse rett etter sidebytte, men etter det handlet det meste om Liverpool som var på jakt etter utligning og ledelse.

Salah klemmet til fra 20 meter like etter Fulham sin sjanse, men Areola bokset unna.

Etter timen var passert kom Henderson til en enorm mulighet. Firmino sendte han han gjennom alene med keeper. Henderson prøvde seg på det nærmeste hjørnet, men Areola vartet opp med en fantastisk reaksjonsredning.

Tolv minutter før full tid fikk Liverpool frispark utenfor Fulham sin sekstenmeter. Wijnaldum slo frisparket rett i muren, men det ble blåst for hands og straffe til Liverpool.

Straffen banket Salah nesten midt i mål. Areola var på den, men den var så hard at han at ballen sneik seg over linja til 1-1.

Jones fikk en bra mulighet noen minutter senere, men Areola var nok en gang med på notene og avverget.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken