Denne sesongen har Jürgen Klopps mannskap vært en skygge av seg selv. Laget som var historisk nære en kvadrupel før sommeren, kjemper nå iherdig om en plass blant de fire beste.

Onsdag ble Liverpool slått ut av den siste gjenværende turneringen, etter å ha blitt rundspilt over to kamper av den spanske storklubben Real Madrid.

Stjernegalleriet til Klopp har fått massiv kritikk denne sesongen. Laget har aldri vært høyere enn en femteplass på tabellen, og enkelte spillere får mer tyn enn andre.

Trent Alexander-Arnold er blant dem som har vært fryktelig varierende. Etter returkampen i Madrid fikk høyrebacken gjennomgå av Liverpool-legende Jamie Carragher.

– Det er veldig, veldig bekymringsfullt. Ikke bare for Liverpool som et lag, men for ham. Det jeg mener med det, er at dette ikke kan fortsette, sier Carragher til CBS Sports.

Les også: Superstjernen vekker oppsikt. Her er forklaringen på de uventede bildene

– Må kjøpe en høyreback

Forrige sesong var Alexander-Arnold enestående for Liverpool. I ligaen leverte backen 12 målgivende og to mål. Det resulterte i en plass på årets lag i Premier League, kåret av Professional Footballers' Association.

Så langt denne sesongen har det kun blitt to målgivende og ett mål. I tillegg har bunnivået til Alexander-Arnold vært fryktelig lavt. Torsdag ble han også vraket til Englands landslagstropp av Gareth Southgate.

– Problemet de har i den posisjonen er at de aldri har hatt reell konkurranse for Trent Alexander-Arnold. Og en av grunnene til det er fordi han har vært så god. Du tenker da: «Hvem kjøper du?», sier Carragher.

Carragher sier det ikke har vært vits for Liverpool å svi av mye penger på en høyreback som ikke kommer til å spille hver uke. Nå mener han situasjonen er en helt annen.

– Jeg tror Liverpool har kommet til det punktet hvor de må kjøpe en høyreback. Det er Jürgen Klopps avgjørelse hvor god den høyrebacken er, hvor mye han koster, men den gutten trenger skikkelig konkurranse. Han har spilt nå det høyeste nivået hver sesong, uke etter uke uten hvile.

– Han har vunnet alt, han har vært fantastisk og han har gjort alt jeg noen gang kunne drømme om. Jeg er så stolt av ham, en lokal gutt som går gradene. Men han trenger hjelp.

– For lojal

Tidligere Liverpool-spiss Michael Owen har fått med seg alle kommentarene om at klubben bør forsterke før neste sesong. Han er sterkt uenig, og mener Liverpool sin stall er god nok.

– Liverpools styrke er den gruppen med spillere som har vært i skyttergravene og vunnet sammen. Det tar år med bygging. Hvorfor snakker alle om en oppfriskning? spør Owen og ramser opp laget til Liverpool, som han mener er mer enn godt nok.

Den tidligere Liverpool-spilleren Charlie Adam mener problemet ligger hos Klopp og hans forhold til spillerne.

– Jeg synes Jürgen Klopp har vært litt for lojal mot disse spillerne, spesielt når du ser på hva Pep Guardiola har gjort med João Cancelo i Manchester City. Han sender spillere videre for å få andre inn, sier Adam på BBC Radio.

Les også: Infantino med oppsiktsvekkende tale: – Jeg forstår ikke hvorfor dere er så slemme

Tøft kampprogram

Liverpool har fortsatt mulighet til å havne blant de fire beste lagene i Premier League, som gjør at de kvalifiserer seg til Champions League neste sesong.

Etter landslagspausen har Liverpool et knalltøft program. Først spiller Klopps menn borte mot Manchester City den 1. april. Deretter møter de Chelsea borte, før serieleder Arsenal kommer på besøk til Anfield.

– Vår jobb er å skvise absolutt alt ut av denne sesongen det som er mulig. Det er en merkelig en, uttalte Klopp etter kampen onsdag.

Slik ser tabellen i Premier League ut: