Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool-stjerne mister EM-sluttspillet

Trent Alexander-Arnold må se mesterskapet fra sofaen.

Høyrebacken fikk den knusende nyheten torsdag ettermiddag etter at det medisinske apparatet til England fant ut han trenger fire til seks uker, for å komme tilbake etter lårskaden han fikk i treningskampen mot Østerrike på onsdag. Det er The Athletic som melder dette.

22-åringen hinket av banen i tampen av kampen som England vant 1-0 etter scoring av Bukayo Saka.

Les også: Bekymring for Liverpool-stjerne: – Ikke et godt tegn

- Dette er scener som England ikke liker å se. Trent Alexander-Arnold, som det var så mye drama rundt, hinker av med det som ser ut som en strekk. Kanskje kan det der være EM som ryker. Det får vi vel vite i løpet av de neste dagene, sa Peder Mørtvedt som kommenterte onsdagens kamp for TV 2.

Den engelske fotball-legenden Gary Lineker er helt klar på at dette vil svekke Englands sjanser i mesterskapet.

- For en smell for Trent Alexander-Arnold og England. Det å miste den offensivt beste høyrebacken i verden er så synd, skriver han på Twitter.

- Ikke noe godt tegn

Landslagstrener Gareth Southgate skjønte også raskt at dette kunne ødelegge 22-åringens EM-drøm.

- Vi må se på det. Det er åpenbart at det ikke er et godt tegn at han måtte av banen, og han hadde noe ubehag, sa Southgate til Sky Sports etter kampen.

Og han la til:

- Vi er så nærme mesterskapet at for enhver spiller gjør en skade dem til en usikkerhet. Men vi må bare se i løpet av de neste 48 timene.

Vil hente en erstatter

The Athletic opplyser at Southgate vil hente inn en erstatter så fort som mulig, og at Alexander-Arnold sier ha det til lagkameratene i løpet av torsdag kveld. Spørsmålet nå er om det blir en høyreback eller ikke, siden landslagstreneren inkluderte fire høyrebacker i troppen. De tre andre er Kieran Trippier, Reece James og Kyle Walker. Ifølge The Athletic har Southgate muligheten til å hente en erstatter inntil 24 timer før første EM-kamp mot Kroatia.

England møter Romania til neste treningskamp på søndag som er siste før EM, så venter Kroatia (13. juni), Skottland (18. juni) og Tsjekkia (22. juni). Alle kampene spilles på Wembley.

Les også: Dette bildet av De Gea fikk legenden til å reagere: - Vær så snill, ikke gjør det

Nå blir det altså ikke noe EM-sluttspill på Alexander-Arnold, men det var faktisk usikkert i det hele tatt om han skulle bli tatt ut til troppen. Han ble ikke tatt ut av Southgate til starten av VM-kvalifiseringen, og mange «forståsegpåere» trodde derfor at plassen hans til EM var i fare.