EVERTON - LIVERPOOL 1-4:

Etter en pangstart på kampen satte Jordan Henderson inn Liverpools første for kvelden på lekkert vis. Like etter doblet Mohamed Salah ledelsen etter en hurtig kontring.

Everton ga seg ikke, og like før pause reduserte Demarai Gray for hjemmelaget.

I andre omgang scoret Salah og Diogo Jota hvert sitt mål. Dermed vant Liverpool komfortabelt 1-4 i derbyet mot byrivalen.

Mohamed Salah fikk spørsmål om Ballon d'Or-kåringen etter kampen. Der havnet Liverpool-spilleren på en «sjokkerende» 7. plass.

- Jeg har ingen kommentar, svarte en tydelig oppgitt Salah som heller ønsket å snakke om lagets prestasjon.

LES OGSÅ: Går knallhardt ut mot norsk fotball: - Utenlandske klubber sitter jo og ler

Henderson sentral

Etter en fartsfylt omgang var det spesielt én spiller som TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller ble imponert over.

- Jordan Henderson skiller seg ut. Det er en av de beste omgangene jeg har sett av han noensinne, sier Stamsø Møller til Nettavisen.

Kapteinen er ikke den spilleren som oftest noterer seg på scoringslisten. I første omgang leverte han et fantastisk mål med sin svakeste fot, og en flott assist til Salah.

- Han har tatt enorme steg og blitt en vanvittig god spiller, sier han.

Sjokkerte Everton

Liverpool åpnet kampen i et vanvittig tempo. Før det var spilt tre minutter hadde gjestene allerede rukket å skape to gedigne muligheter.

Først fikk Joel Matip gå opp alene på et hjørnespark, men headingen gikk til side for mål. Så leverte Diogo Jota et strålende innlegg til Mohamed Salah, som på utrolig vis satte avslutningen over mål.

Etter sju minutter fikk egypteren nok en stor mulighet, men Jordan Pickford vartet opp med en flott redning.

Etter ni minutter tok kaptein Jordan Henderson ansvaret i egne hender, og plasserte ballen lekkert i mål fra sekstenmeteren.

LES OGSÅ: Tårevåt feiring etter å ha sendt KFUM ett skritt nærmere Eliteserien

Fortsatte kjøret

Liverpool satte ikke på brekket etter det første målet. Gjestene fortsatte å ryste Everton på erkerivalens egen lekegrind.

Henderson spilte gjennom Salah, som på mesterlig vis plasserte ballen forbi Pickford.

- Det er enveiskjøring. Dette kan bli et cricket-resultat, sier tidligere England-spiss Darren Bent på Sky Sports' sending.

Slik ble det ikke. Til tross for at Liverpool var svært dominerende i første omgang, klarte Everton å kjempe seg inn i kampen igjen.

Noen minutter før pause ble Demarai Gray spilt gjennom etter flott forarbeid av Richarlison, og avslutningen gikk via Alisson Becker og i mål.

- Det er dramatikk fra første minutt til det tredje minuttet på overtid. Glimrende underholdning, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter første omgang.

LES OGSÅ: Bjørkan klar for Hertha Berlin: - En lett avgjørelse

Salah-dobbel

I andre omgang kjempet Everton seg inn i kampen igjen, og de første 20 minuttene var langt jevnere enn i første omgang.

Et Everton-hjørnespark ble stanget ut til midtsirkelen der Seamus Coleman rotet det til for hjemmelaget. Først mistet han ballen til Salah, så klarte han ikke å rive tak i armen til egypteren like etter.

- Jeg forventet at han skulle gjøre en feil, og det gjorde han, sier Salah etter kampen.

Dermed satte Salah på turboen i retning Pickford, og alene med den engelske målvakten gjorde Liverpool-stjernen ingen feil.

Nå står Salah med 13 mål og 8 assist på 14 kamper i Premier League. Dermed har han flest scoringer og assist av samtlige spillere i serien.

Praktscoring

Før kampen mot Liverpool sto Rafael Benitez og Everton uten seier på sju kamper. Ti minutter før slutt punkterte gjestene kampen med deres fjerde scoring for kvelden.

Etter en pasning fra Andrew Robertson vartet Diogo Jota opp med en fantastisk vending, som satte Allan fullstendig ut av spill.

Så banket portugiseren ballen i nettaket bak en sjanseløs sisteskanse i Everton-buret.

Dermed påførte Liverpool erkerivalens nok et tap på en ellers skrekkelig rekke med to uavgjort og seks tap på åtte kamper.

LES OGSÅ: Vanvittig sjansesløseri da Nice stoppet Messi og PSG: - Det er ikke mulig!