RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool-supporter blir værende i fengsel

Foto: Paul Ellis/AFP
Sist oppdatert:
Hevder sin uskyld - fire år etter episoden.

Skyldig, eller tidenes justismord i fotballverdenen?

Liverpool-supporteren Michael Shields har i alle fall sittet i fengsel i over fire år, etter en angivelig episode i Bulgaria i forbindelse med Champions League-finalen mellom Liverpool og Milan i Istanbul i mai 2005, og hevder fortsatt at han er uskyldig i anklagene som er rettet mot ham.

Håpet på benådning
Shields skal ha ytret vold mot en bulgarsk kelner etter finalen for fire år siden, og har vært fengslet i Bulgaria siden den gang.

Lenge har det vært snakk om at Storbritannias justisminister Jack Shaw kunne benåde Shields, etter at 22-åringen ble overflyttet fra bulgarsk til engelsk fengsel.

Men det har Straw sagt nei til, melder Liverpool Echo ifølge liverpool.no.

«Støtter seg til dommen»
«Etter nøye vurdering av alle relevante beviser har justisminister Jack Straw kommet til en foreløpig avgjørelse om nekte Mr Michael Shields benådning. Justisdepartementet har skrevet til Mr Shields i dag og gitt ham beskjed om avgjørelsen,» sies det i en pressemelding angående saken.

«I brevet til Mr Shields blir det gitt en fullstendig forklaring på grunnen til justisministerens foreløpige beslutning.

Mr Straw støttet seg til dommen i høyesterett fra 17.desember 2008, som slo fast at han må være sikker på at Mr Shields er moralsk og teknisk uskyldig for at han skal kunne benådes.

Justisministeren skjønner selvsagt at mange vil bli skuffet over hans avgjørelse, men han har tatt den avgjørelsen som retten forventet at han skulle ta.

Mr Shields har nå muligheten til å anke avgjørelsen, og etter en eventuell anke vil justisministeren så ta en endelig beslutning ut fra bevisene som da foreligger.»

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere