VILLARREAL - LIVERPOOL 2-3 (2-5 sammenlagt):

Liverpool er klare for finalen i Champions League etter at Villarreal ble ekspedert tirsdag kveld. Det åpnet imidlertid ikke bra for gjestene fra England.

Bortelaget slet voldsomt de første 45 minuttene og havnet under med 0-2 etter scoringer fra Boulaye Dia og Francis Coquelin. Til pause var lagene like langt, etter at Liverpool vant den første kampen på Anfield med 2-0.

- Liverpool gjør for mange feil, de gir bort ballen, markeringene er sjokkerende, de blir tatt på senga av Villarreals intensitet. Liverpool må få på Jordan Henderson for Naby Keita for å få kontroll på midtbanen, skrev den profilerte journalisten Henry Winter.

- Liverpool er heldige som fortsatt henger med her. De har spilt elendig, mens Villarreal har en kampplan, har gitt alt og scoret to ganger. De burde hatt mer, skrev Liverpool Echo-journalist Ian Doyle etter første omgangen til de røde.

Klopps beskjed i pausen

Henderson kom ikke inn etter pausen, men Jürgen Klopp kastet inn Luis Diaz for Diogo Jota. Det skulle vise seg som et meget godt grep fra Liverpools manager.

Først sørget Fabinho for redusering, før nettopp Luis Diaz ordnet 2-2 i Spania. De to scoringene kom med kun fem minutters mellomrom et stykke ut i andre omgang.

Da Sadio Mané utnyttet en generaltabbe fra vertenes keeper Geronimo Rulli og satte Liverpools tredje mål, var det ikke lenger tvil om hvem som skulle til finalen.

Virgil van Dijk avslører hva manager Jürgen Klopp sa til spillerne i pausen.

- I pausen sa manageren: «spill fotball, på Liverpool-måten». Vi måtte virkelig vise hvor mye vi ønsket dette. Vi dominerte i andre omgang, sier han til BT Sports.

Manager Jürgen Klopp mener også at pausepraten ble avgjørende.

- Problemet i pausen var at vi visste hva som var galt, det var åpenbart, men vi hadde ikke en situasjon for å vise hva som var riktig. Det var en viktig pauseprat, men det viktigste var hvordan gutta reagerte. Det var klart at vi måtte spille fotball, sier han.

Salah ønsker revansj

Mohamed Salah, som gikk målløs av banen i tirsdagens kamp, er klar på hvem han ønsker i finalen av Real Madrid og Manchester City, som møtes onsdag.

- Jeg ønsker å møte Madrid. Jeg må være ærlig, fordi vi tapte en finale mot Madrid. Jeg ønsker å møte dem i finalen, sier egypteren til BT Sports.

Det hører med til historien at Salah ble skadet etter en duell med Sergio Ramos da de to lagene møttes i Champions League-finalen i 2018.

LES OGSÅ: Solbakken med stikk mot DBU-sjefen

Liverpools to første mål ble satt mellom beina på keeper Rulli, mens det siste altså kom etter at burvokteren var på tur langt utenfor 16-meterfeltet. Villarreals keeper var også i trøbbel på flere andre tidspunkt i løpet av tirsdagens kamp.

- Han er helt ute og kjøre, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Sjokkerte Liverpool

Kun tre minutter var spilt da hjemmelaget scoret kampens første mål. Boulaye Dia fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål bak Alisson Becker etter forarbeid av Etiene Capoue og Pervis Estupjan. Dermed var det raskt ny nerve i semifinalen.

Liverpool på sin side virket ikke helt påskrudd i denne første omgangen og gjorde mange unødvendige feil. Den nøyaktigheten og aggressiviteten vi har sett fra de røde gjennom store deler av denne sesongen, manglet totalt de første 45 minuttene.

Gjestene hadde likevel sine sjanser og var farlig nærme da Diogo Jota ble spilt gjennom etter 24 minutter. Veteranstopper Raul Albiol gjorde imidlertid en strålende jobb med å stoppe portugiseren. Villarreal-keeper Geronimo Rulli fikk en hånd på returen og dermed ble det avblåst, selv om Mohamed Salah fikk fatt i ballen.

LES OGSÅ: Nyheten før kampstart fikk Roy Keane til å riste oppgitt på hodet. Så fikk han svar på tiltale av United-veteranen (34)

I det 37. minutt trodde nok mange at dommeren skulle blåse straffe. Giovani Lo Celso ble spilt gjennom med Alisson og Liverpools keeper kom ut og tok både ballen og mannen. TV-reprisen viste at Lo Celso i stor grad løp rett inn i burvokteren og slik sett virket det greit at spillet ble vinket videre i etterkant av situajsonen.

Kort tid etter skulle det likevel bli jubel på hjemmelaget. Capoue var igjen nest sist på ballen da han fant tidligere Arsenal-spiller Francis Coquelin med et godt innlegg. Han knuste Trent Alexander-Arnold i luften og stanget inn Villarreals andre scoring.

Dermed var lagene like langt sammenlagt etter den første omgangen.

I pausen tok Liverpool-manager Jürgen Klopp grep. Han tok ut Diogo Jota, som bortsett fra en stor sjanse hadde vist lite og satt inn brennhete Luis Diaz.

Liverpool slo tilbake

Det så ut som et godt grep fra tyskeren og i starten av andre omgang så det ut til at Liverpool hadde skjønt alvoret. Plutselig var det et helt annet lag på banen.

Etter 60 minutter skulle det gi uttelling. Fabinho kombinerte med Salah og ble tredd gjennom. Fra litt skrå vinkel plasserte han ballen mellom bena på keeper Rulli.

LES OGSÅ: Saltnes reagerer på det som skjedde under cupfinalen: - Jeg blir lei meg

Liverpool hadde våknet og noen minutter etter scoringen dro Luis Diaz seg innover i banen, før han avsluttet mot lengste stolpe. Skuddet gikk like utenfor.

I det 67. minutt skulle det imidlertid lykkes for colombianeren. Alexander-Arnold slo et strålende innlegg og i boksen var Diaz på plass og headet inn 2-2-målet.

Fem blytunge minutter for Villarreal, som plutselig var to mål bak igjen.

Klopps menn var ikke ferdig og takket være en Rulli på bærtur fikk Sadio Mané en enkel jobb med å trille inn gjestens tredje mål etter 74 minutter.

Flere mål ble det ikke og da Capoue i tillegg fikk sitt andre gule kort og ble utvist mot slutten va kampen, var det lite tvil om at Liverpool skulle gå til finalen.