*Nettavisen* Sport.

Liverpool tilbyr Benitez superlønn

Valencia-trener Rafael Benitez skal ha blitt tilbudt en fireårskontrakt med Liverpool verdt nesten 100 millioner kroner.

27.05.04 12:05

Benitez vant den spanske serien og UEFA-cupen denne sesongen, og treneren skal ha møte med klubbpresident Jaime Orti i løpet av det nærmeste døgnet. Ifølge Daily Mail vil møtet ende med at Benitez melder overgang til den engelske klubben.

Andre hevder at saken ikke vil bli avsluttet før en annen av de høye herrer i Liverpool, Rick Parry, om 11 dager returnerer fra familieferie på Barbados.

Kilder rundt Anfield Road hevder også at Valencia-spillerne Roberto Ayala og Pablo Aimar vil følge Benitez til The Reds. Han har selv sagt at han gjerne vil trene en klubb som Liverpool.

– Liverpool er et av lagene som enhver trener drømmer om å være manager for. Jeg har vært på Anfield flere ganger som rivaliserende trener, og atmosfæren der er flott, sier spanieren ifølge Daily Star.

Bli værende
Benitez skal ha sagt til spanske medier at han ønsker å bli i Valencia, men mange hevder dette kun er det spill for galleriet inntil kontraktsforhandlingene med Liverpool er sluttført, skriver lokalavisen Liverpool Echo.

Valencia, på sin side, skal være interessert i å beholde suksesstreneren, og vil forlenge kontrakten med to år - med forsikringer om at ingen av toppspillerne skal selges for redusere klubbens gjeldsproblemer. Det spørs imidlertid om Benitez vil stole på løftene. Han er i utgangspunktet lei av de finansielle restriksjonene i klubben.

Bayern München og Inter Milan skal også ha vært interessert i å ansette Benitez, men nå er det sannsynligvis bare Liverpool og Valencia det står mellom, ifølge Liverpool Echo.

Dalgliesh
Liverpool skal dessuten ha kommet til enighet med Kenny Dalgliesh om at den tidligere storspilleren og manageren i klubben skal bekle en rådgivende rolle i den kommende sesongen, melder AFP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.