Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool-topp skeptisk til City-avtale

Mener Uefa må se nøye på Manchester Citys sponsoravtale med Etihad.

Det blir igjen stilt spørsmål ved Manchester Citys nye sponsoravtale med flyselskapet Etihad.

Sponsoravtalen strekker seg over ti år. Etihad får navnerettighetene på draktene, samt til City of Manchester Stadium, som nå blir hetende Etihad Stadium. Avtalen skal være verdt 400 millioner pund - eller 2,5 milliarder kroner.

Tidligere har Arsène Wenger kritisert avtalen, og nå er det Liverpools daglige leder, Ian Ayre, som uttrykker sin skepsis.

Stiller spørsmål ved relasjonen
Det er innføring av Uefas økonomiske fair play-regler som er sakens kjerne. De sier i bunn og grunn at klubbene ikke kan bruke mer penger enn de tjener. Sponsoravtaler er en stor del av klubbenes inntekt, men Uefa legger stor vekt på at disse skal ha en rettferdig markedsverdi.

HTML EMBED

I tillegg kan ikke selskapet som sponser klubben være relatert til klubbens eiere. Manchester Citys nye sponsor Etihad, eies av Abu Dhabi-regjeringen, og har dermed nære bånd til Citys eier, Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan, som er medlem av Abu Dhabis kongelige familie

- Er Etihad, Manchester City og Sheikh Manour relaterte parter? Hvis de er det, er det opp til Uefa å aksjonere. Da jeg holdt et foredrag tidligere i år, satt jeg i et panel om økonomisk fair play. Folkene fra Uefa sa det ville være en robust og nøye prosess når det gjelder transaksjoner mellom relaterte parter, sier Ian Ayre, ifølge Independent.

Aldri gått med overskudd
Størrelsen på avtalen er noe av grunnen til at Liverpools direktør reagerer. Etihad har aldri gått med overskudd, men har likevel 2,5 milliarder kroner å bruke på sponsoravtalen.

- Det har ikke skjedd noe sted i Europa at man har byttet navn på et eksisterende stadion, og det har hatt noen verdi, sier Ayre, som for øyeblikket er i Asia i forbindelse med Liverpool preseason-turné.

- Det har blitt kalt City of Manchester Stadium eller Eastlands i ni år og nå skal det bli kalt noe annet. Og noen har festet en stor verdi til det. Jeg syns det er rart fordi det ikke er noe som tilsier at du kan forandre på et stadionnavn og generere så stor verdi, legger den daglige lederen til.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene