LIVERPOOL - ASTON VILLA 1-1:

Det så ut til å bli et overraskende hjemmetap for Liverpool, som spilte uten Jürgen Klopp på sidelinjen. På tampen av kampen ble rødtrøyene reddet av Roberto Firmino, som er på vei ut av klubben.

Med 1-1 lever håpet om Champions League-spill for Liverpool, men det er et håp som henger i en syltynn tråd. De ligger tre poeng bak Manchester United på fjerdeplass, og dersom United tar poeng i løpet av sine to siste kamper, vil de sikre topp fire-plassering.

Newcastle er heller ikke teoretisk klare for Champions League, ettersom de har samme poengsum som Manchester United. Det skal imidlertid et mirakel til, for de har en målforskjell som er bedre enn både Liverpool og United.

– Vi skulle gjerne gjort det spennende en uke til, men vi skal gjøre Europa League til vår turnering. Jeg er ikke så bortskjemt, sa Klopp etter kampen.

Kampen mot Aston Villa var Liverpools siste hjemmekamp for sesongen, og flere spillere ble takket av for sin innsats.

Blant dem var Firmino og James Milner, som begge forlater klubben etter sesongen. Liverpool spiller mot nedrykksklare Southampton i siste serierunde.

Spesielt Firmino var tydelig preget etter kampslutt, og var i tårer da han takket for seg til Liverpool-fansen.

Pangåpning for Villa

Det var et Liverpool som slet i starten av kampen. Rødtrøyene slapp med skrekken da Aston Villa fikk tildelt straffespark, men Ollie Watkins skjøt ballen utenfor.

Liverpool slet med sin side å skape de store sjansene mot et solid Aston Villa.

Det gjorde imidlertid ikke gjestene. For kort tid etter straffebommen satt ballen i nettet for Unai Emerys menn. Et nærmest perfekt slått innlegg traff foten til Jacob Ramsey, som satte ballen enkelt i mål. Dermed fikk de en drømmestart på kampen.

Kontroversiell forseelse

Villa fortsatte å trykke på, og nevnte Ramsey var nære på å bli tomålsscorer, men ble stoppet av keeper Alisson.

– Nå er Liverpool heldige som bare ligger under med ett mål, kommenterte Viaplays Eivind Bisgaard Sundet.

Liverpool kunne imidlertid fått en stor fordel da Aston Villas Tyrone Mings traff Liverpools Cody Gakpo med knottene i brystet. Ekspertene hos Viaplay mener han burde vært utvist.

– Jeg mener han har flaks for at han fortsatt er på banen, selv om han treffer ballen først, sa Viaplays ekspert Bojan Djordjic.

Liverpool skulle få ballen i nettet like før timen var passert. Det var Gakpo som satte ballen i mål, men etter en VAR-sjekk ble målet annullert for offside. Dermed måtte de røde fortsette å jage utligningen.

Til slutt skulle altså Liverpool få hull på byllen etter scoring av Firmino. Det var Mohamed Salah som serverte brasilianeren med et strålende innlegg med utsiden av foten.

Klopp satt altså på tribunen som følge av oppførselen hans mot Tottenham i april. Der var han rasende på dommer Paul Tierney etter en dramatisk overtidsseier. Han sa blant annet at han ikke vet «hva den mannen har mot oss».