TRABZONSPOR - LIVERPOOL 1-2 (1-3 sammenlagt):

Liverpool klarte bare 1-0 i første møte med tyrkiske Trabzonspor i Europaligaens kvalifisering, og sto dermed overfor en tøff oppgave før returen mot tyrkerne i det som var en heksegryte.

Det hjalp heller ikke at banen så ut som om det skulle vært A-HA-konsert der nylig, og at de røde stilte uten etablerte stjerner som Steven Gerrard, Fernando Torres, og Daniel Agger på banen.

Fikk en i fleisen
Det åpnet også på verst tenkelige måte da Teofilio Gutierrez sendte vertene i føringen allerede etter fem minutters spill.

Dirk Kuyt ga bort ballen og Gustavo Coleman somla inn foran mål. Liverpool-forsvaret sto og sov, og kolombianske Teo hadde ingen problemer med og orde ledelse til Trabzonspor.

Det var i grunn også det meste av beholdningen i en begredelig første omgang i Tyrkia. Resultatet sto seg til pause, og på stillingen 1-0 til tyrkerne var lagene dermed like langt.

I andre omgang løftet imidlertid gjestene seg noen hakk, men det skulle drøye før det ga uttelling. Fem minutter før slutt ble Glen Johnson spilt opp av Kuyt. Backen dro seg fint inn i feltet og slo inn foran mål. Ballen gikk via en presset Remzi Kacar og i mål.

Kuyt spikret kista
Og bare minutter senere satte Dirk Kuyt spikeren i kista. Innbytter Daniel Pacheco brente til, og keeper Onur Recep Kivrak måtte gi retur. Den satte nederlenderen sikkert i buret.

Dette betyr at de røde er klare for gruppespillet uten å ha imponert voldsomt over to kvalikkamper. Manager Roy Hodgson har imidlertid tidligere uttalt at europacupen uansett ikke er noe stor prioritet for Anfield-klubben denne sesongen.

Likevel en aldri så liten opptur Liverpool, som har fått en tøff start på årets Premier League-sesong. Etter to vanskelige kamper mot Arsenal og Manchester City står laget med ett poeng.

Tidligere Stabæk-spiller Alanzinho spilte for øvrig hele andre omgang for Trabzonspor, og gjorde en fin figur på midtbanen.

Sjekk siste fotballnytt her!