Vinicius Junior fortsatte storspillet fra 5-2-seieren på Anfield, men både han og lagkameratene hadde problemer med å overliste en storspillende Alisson i gjestemålet. Først i det 79. minutt skulle det lykkes, og da med litt flaks.

Vinicius Junior bommet på ballen og falt da Benzema fant ham i feltet, men sittende greide den unge brasilianeren å sparke ballen tilbake til franskmannen, som kunne bredside ballen i tomt mål.

Benzema tråkket feil da han scoret. Han tok seg til beinet og haltet stygt etter vinnermålet, som ble det siste han gjorde før han ble byttet ut.

Etter 2-5 på Anfield trengte Liverpool et mirakel på Estádio Bernabeu for å ta seg til kvartfinale. Rødtrøyene har hatt noen slike, som da klubben i 2005 vant finalen etter å ha ligget under 0-3 ved pause, eller da laget i 2019 slo ut Barcelona etter å ha tapt første kamp 0-3. Denne gang måtte Jürgen Klopp og hans menn nøye seg med et hederlig resultat som ble oppnådd takket være Alissons storspill i mål.

Liverpool fikk kampens første store sjanse etter seks minutter. Antonio Rüdiger skled og falt da han skulle avskjære Mohamed Salah, og spissen fant Darwinson Nuñez, som kunne fyre løs fra god posisjon. Thibaut Courtois svarte med en flott beinparade.

Siden var det Alisson som skulle storspille. Den første kjemperedningen kom etter et snaut kvarter, da Toni Kroos la inn fra høyre og Rüdiger nikket ballen tilbake. Vinicius Junior fikk den helt alene ved lengste stolpe, men Alisson holdt armen ut, og skuddet fra kloss hold traff ham.

I det 20. minutt fikk Eduardo Camavingo kjempetreff fra 22 meter. Alisson gjorde et tigersprang og fikk noen fingre på ballen så den gikk i tverrliggeren og spratt ut.

Noen minutter senere var det Luka Modric som fyrte løs fra omtrent samme posisjon. Det skuddet strøk tverrliggeren.

Alisson sto for en flott beinparade da Federico Valverde kom gjennom tidlig i den andre omgangen. En stund så det ut til at Liverpool skulle unngå tap i returkampen, men til sist kom målet som ga 6-2 sammenlagt i oppgjøret mellom fjorårets mesterligafinalister.