*Nettavisen* Sport.

Liverpool uten nødhjelp

Liverpool klarer seg uten nødhjelp fra Uefa kommende sesong. Men seriemesterskap blir det ikke.

Liverpool måtte få hjelp av Uefa for å kvalifisere seg til Champions League etter forrige sesongs femteplass i Premier League. Det engelske forbundet valgte å gi den siste plassen i Champions League til byrival Everton, som endte på fjerdeplass i ligaen, framfor Liverpool, som vant Champions League. Uefa ga likevel Liverpool en plass i turneringen.

Den nødhjelpen vil ikke Liverpool trenge neste vår.

Rafael Benitez er - med et mulig unntak for José Mourinho - den beste treneren i ligaen, og har planen klar for å få Liverpool til å yte bedre i ligaen denne vinteren. Det er vanskelig å se for seg Liverpool ende lavere enn fjerdeplass med en trener som klarte å vinne Champions League med spillere som Djimi Traoré, Igor Biscan og Antonio Nuñéz.

Avstanden opp til seriemester Chelsea er nok for stor til å tette igjen. 37 poeng skilte Liverpool fra seriemesteren forrige sesong.

Et annet argument mot Liverpool er at klubben fortsatt mangler en skikkelig høyreving og dekning på midtstopperplass. Fernando Morientes er en spiss i ypperste verdensklasse, men trenger gode innlegg fra kantene dersom han skal få utnyttet hele sitt register. Det samme gjelder vel også Peter Crouch, som er sommerens mest interessante spillerkjøp i engelsk fotball.

TV 2 Nettavisen er spent på om den to meter høye spissen kan rettferdiggjøre den høye overgangssummen (7 millioner pund).

Det beste argumentet for Liverpool, er at Steven Gerrard har bestemt seg for å bli i klubben de neste årene. Allerede i sesongoppkjøringen har kapteinen vist klare tegn på at kommende sesong vil bli hans beste noen gang.

Djibril Cisse vil trolig få sitt gjennombrudd i engelsk fotball kommende sesong. Når han målet sitt og scorer 20 ligamål, blir Liverpool en farlig utfordrer for Arsenal og Manchester United. Spesielt dersom keeperkjøpet José Reina viser seg som en stabil sisteskanse, noe Jerzy Dudek ikke har vært siden sin første sesong i engelsk fotball.

Det er mange gode argumenter for at Liverpool skal blande seg inn i tetstriden. TV 2 Nettavisen tror avstanden er for stor til at ligagull er realistisk i år, men forventer at merseysideklubben tar opp kampen med Arsenal og Manchester United. Vi tror det ender med tredjeplass.

Og det er tross alt to skritt i riktig retning.

Spillere inn: Peter Crouch (fra Southampton for 7 mill. pund), Mohamed Sissiko (fra Valencia for ukjent sum), Boudewijn Zenden (gratis fra Middlesbrough), Jose Reina (fra Villarreal for ukjent sum), Mark Gonzalez (på lån fra Albacete, men mangler arbeidstillatelse).

Spillere ut: Chris Kirkland (på lån til WBA), Igor Biscan (gratis til Panathinaikos), Gregory Vignal (gratis til Portsmouth), Carl Medjani (på lån til Metz), Bruno Cheyrou (på lån til Bordeaux), Vladimir Smicer (gratis til Bordeaux), El-Hadji Diouf (til Bolton for ukjent sum), Anthony Le Tallec (på lån til Sunderland), Jon Otsemobor (gratis til Rotherham), Antonio Nuñéz (til Celta Vigo for ukjent sum), Richie Partridge (gratis til Sheffield Wednesday), Antonio Barragan (fra Sevilla for ukjent sum). I tillegg har Salif Diao fått beskjed om å finne seg en ny klubb.

Plassering i fjor: 5. plass

TV 2 Nettavisens tips: 3. plass

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag