Liverpool vil fjerne Benitez

Foto: AFP/Scanpix

Engelske tabloider hevder at treneren allerede har fått fyken.

03.06.10 17:35

Etter en sesong langt under pari har både Liverpool og lagets spanske manager Rafael Benítez måtte tåle kritikk for det som har skjedd ute på fotballbanen, og rykter rundt framtiden.

Merseyside-klubben har hele veien støttet sin lagleder, selv om ryktene rundt en overgang til Juventus, og nå sist Inter, til stadighet har kommet på trykk i den kulørte engelske pressen.

Nå kan det imidlertid se ut til at de røde ønsker å kvitte seg med mannen som ledet klubben til Mesterliga-triumf i 2005. Det hevder i hvert fall journalist Tony Barrett i The Times.

Seriøse The Guardian og The Telegrpah skriver det samme.

Ubekreftede rykter i de mer useriøse avisene, som The Mirror, hevder at manageren allerede har fått sparken.

30 millioner
Ifølge avisen skal Liverpool være i forhandlinger med spanieren om en sluttpakke og Anfield-klubben skal være villig til å betale rundt 30 millioner kroner for å bli kvitt Benitez' tjenester.

Det spørs likevel om manageren lar seg overtale. Ifølge kontrakten hans skal han kunne kreve rundt 160 millioner i kompensasjon om han får sparken i den tradisjonsrike klubben.

En sum Liverpool ikke er i stand til å betale.

Derfor håper altså de røde at manageren vil ta til takke med den økonomiske godtgjørelsen som er tilbudt. Skulle Benitez velge å takke nei til avtalen, har ikke Liverpool noe annet valg enn å la han fortsette som sjef for klubben også neste sesong.

Ikke enighet
Så langt har ikke partene kommet til enighet, men i Liverpool skal man likevel ha troen på at de vil komme til et kompromiss.

Den 50 år gamle spanjolen har tidligere uttalt at han har tatt klubben så langt han kan. Derfor er håpet på Anfield nå at nye krefter skal slippe till. Det at klubben heller ikke har særlige midler til spillerkjøp denne sommeren skal være en annen grunn til at man tror Benitez vil takke ja til tilbudet om sluttpakke.

For selv om Liverpool-eier Tom Hicks så sent som i forrige uke uttalte at klubben ville investere i nye spillere i løpet av ferien, mener Barrett og The Times å vite at en sum på rundt 150 millioner kroner er det Liverpool har å rutte med i sommer.

Det er fortsatt ikke avklart innad i Liverpool om manageren får muligheten til å spe på dette budsjettet med spillerslag.

Liverpool-direktør Martin Broughton og Benitez skal heller ikke ha det samme synet på hvilken retning Liverpool skal drives i.

Dette skal være en annen grunn til at Liverpool nå ønsker å kvitte seg med treneren som kom fra Valencia sommeren 2004.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag