Det var lørdag at Liverpool meldte at de kom til å permittere en rekke av deres ansatte som følge av koronakrisen.

Samtidig ble det kjent at klubben ville søke om at myndighetene skulle dekke 80 prosent av lønnskostnadene til de permitterte.

Mandag kveld bekrefter Liverpool-direktør Peter Moore i en uttalelse på klubbens hjemmeside at klubben likevel ikke kommer til å permittere deres ansatte.

Les også: Premier League-gigant i trøbbel. Tar grep: - Klubber vil slite med å overleve

- Vi beklager virkelig

Myndighetene i England har nylig etablert «Coronavirus Retention Scheme», en ordning hvor man kan søke om å få deler av lønnskostnadene sine dekket som følge av permitteringer i forbindelse med koronakrisen.

Det var denne ordningen Liverpool skal ha planlagt å benytte seg av. Klubben har imidlertid fått enormt med kritikk ettersom mange mener klubben i realiteten ikke trenger det og i stedet utnytter myndighetenes system.

- Vi mener at vi kom frem til feil konklusjon forrige uke da vi annonserte at vi planla å benytte oss av ordningen og permittere ansatte på grunn av utsettelsen av Premier League. Vi beklager virkelig det, skriver Liverpool-direktør Moore i sin uttalelse.

Han forteller samtidig at klubbens intensjoner er å forsikre seg om at deres ansatte blir beskyttet så langt det lar seg gjøre mot lønnstap.

Les også: Premier League-klubbene trues med gigantregning

Kommer med advarsel

Selv om klubben nå ser etter alternative måter å løse situasjonen på, kommer direktøren med en advarsel om at klubben opplever et stort inntektstap som følge av koronakrisen.

- Vi må være tydelige på at selv om vi var i en sunn økonomisk situasjon før krisen, så har inntektene stoppet, mens utgiftene forblir. Og som med resten av samfunnet er det en stor usikkerhet knyttet til vår hverdag og fremtid, forklarer Moore.

Les også: Lars ble korona-smittet på fotballtur til Liverpool

Han opplyser om at klubben derfor jobber med utgangspunkt i flere forskjellige scenarier.

- Det er en ufravikelig sannhet at flere av disse scenariene inkluderer en massiv nedgang i inntekter, forteller Liverpool-direktøren.

Moore forklarer at det i verstefall vil få konsekvenser for hvordan klubben kan operere i forhold til tidligere.

Les også: De beste sportsdokumentarene: Tjente millioner. Så kom anklagene (+)