*Nettavisen* Sport.

Liverpool vurderer banedeling

Foto: AP/Scanpix

Liverpool har hele tiden stått fast på at det er uaktuelt å dele bane med Everton. Men etter gårsdagens møte med sportsministeren er det likevel aktuelt.

02.12.04 09:32

Daglig leder Rick Parry i Liverpool deltok sammen med blant andre Evertons formann Bill Kenwright på et møte med Storbritannias sportsminister Richard Caborn onsdag. Temaet var banedeling.

Frist fram til jul
Begge Merseyside-klubbene ønsker å bygge nytt stadion, men har problemer med å finansiere dette. Liverpool har likevel avslått ideen om å dele bane med Everton – i alle fall offentlig.

- Det var et veldig interessant møte, sa Caborn til BBC onsdag kveld.

- En rekke temaer ble diskutert. Nå er det opp til klubbene å ta en avgjørelse, la han til.

Partene ble enige om å ta en avgjørelse i saken før jul.

Trenger offentlige midler
Majoriteten av Liverpools fans er sterke motstandere av banedeling. Klubben gikk likevel med på å vurdere saken nøye én gang til da de ble klar over muligheten for å få offentlige tilskudd dersom lagene velger å dele stadion.

Liverpool mangler dessuten 350 av de 1300 millionene deres planlagte stadion i Stanley Park vil koste. I tillegg har klubben en gjeld på 250 millioner kroner. Liverpool har søkt om offentlig tilskudd til å bygge banen, men det får de kun dersom de vil dele banen med Everton.

- Det var et oppklarende møte. Banedeling er ett av flere alternativer som vurderes av klubben. Alle parter er enige om at vi skal se på muligheten for å dele bane én gang til, sier Keith Wyness, Evertons daglige leder, som også var tilstede på møtet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Everton har tidligere planlagt å bygge sitt nye stadion på King’s Dock, men de planene ble skrinlagt på grunn av kostnadsrammen.

Benitez motstander
Uansett er motstanden stor. Også hos Liverpools manager Rafael Benitez.

- Det blir alltid problemer når to lag deler bane. Etter min mening vil det ikke fungere. Det vil ikke være bra for gressmatten, fordi det åpenbart vil bli spilt dobbelt så mange kamper på den, og det vil ikke være bra for fansen, mener Benitez.

- Det stemmer at Inter og AC deler bane i Milan, men se på banen deres. Den er ikke bra, poengterer spanjolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.