*Nettavisen* Sport.

Liverpools begrensning avslørt

Foto: AFP/Scanpix

Rafael Benitez får ikke mye penger å rutte med de neste fem årene.

24.09.09 10:12

Dokumenter som i mars ble gitt ut av investeringsbankene Rothschild og Merrill Lynch for å tiltrekke potensielle investorer til Liverpool, viser at manager Rafael Benitez fram til 2014 maksimalt vil få bruke 20 millioner pund netto hver sommer, hevder The Independent.

Avisen forteller videre at dette beløpet, som i norske kroner tilsvarer 189 millioner etter torsdagens pundkurs, også inkluderer lønnsøkninger i forbindelse med kontraktforlengelser.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Hvis merseysideklubben skal være en utfordrer til Premier League-tittelen, mener The Independent derfor at Benitez vil bli nødt til å hente inn betydelige beløp gjennom spillersalg for å øke overgangsbudsjettene hver sommer.

Prospektene avslører også at klubbens amerikanske eiere - Tom Hicks og George Gillett - vurderte å øke den gjennomsnittlige billettprisen med åtte prosent, for å bedre på klubbens gjeldssituasjon. Duoen ønsket å hente inn 100 millioner pund fra investorer. Dette var fire måneder før duoen fikk refinansiert sine lån ved å betale ned gjelden med 50 millioner pund.

Denne sesongen har Liverpool inngått en ny sponsoravtale. Carlsberg skal byttes ut med Standard Chartered Bank, som skal betale 20 millioner pund årlig i tiden framover.

Fansen har i lang tid uttrykt misnøye med Hicks og Gillett, og gjorde det igjen i tirsdagens ligacupkamp mot Leeds på Elland Road. Et banner på tribunen hadde påskriften «Vi er det nye Leeds», og spilte på den økonomiske kollapsen til Leeds som mange frykter vil ramme Liverpool også.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.