Gå til sidens hovedinnhold

Liverpools beste siden 1981

Liverpool har ikke vært bedre på hjemmebane siden 1981.

Sesongen startet elendig for Liverpool, som bare vant tre av sine ni første kamper. Dirk Kuyt spilte bra fra første kamp, men de andre nykommerne slet kraftig med å påvirke klubben i positiv retning.

27 uten tap
Nå er laget oppe på tredjeplass i Premier League og «bare» sju poeng bak Chelsea, etter at Liverpool tok ni av tolv mulige poeng i jula.

- Totalt sett er jeg ikke fornøyd med juleformen vår, for vi burde ha slått Blackburn. Vi hadde mange sjanser i den kampen, og de sjansene må vi gripe, slik vi gjorde i dag, sa manager Rafael Benitez etter seieren mandag.

3-0-seieren over Bolton første nyttårsdag var klubbens 27. strake kamp uten tap på hjemmebane. Og det er nettopp hjemmeformen som gjør at Liverpool kjemper i toppen.

Ni av elleve kamper på Anfield har endt med tre poeng, mens bare tre av elleve bortekamper har endt med seier. Totalt er 29 av klubbens 40 poeng vunnet på Anfield.

Ubeseiret fra 78 til 81
Klubbrekorden når det gjelder antall kamper på hjemmebane uten tap, stammer fra 1978-1981. Da Leicester City vant 2-1 på Anfield 31. januar 1981, stoppet rekken på 63 seriekamper uten tap.

Den rekorden er nok ikke i fare på en god stund ennå. Den nest lengste rekken er imidlertid innen rekkevidde. Fra mars 1970 til januar 1972 spilte Liverpool 34 hjemmekamper på rad uten tap.

Nå står klubben altså på 27. Men hvis ikke borteformen (3-2-6) bedres, blir det i alle fall ikke ligagull. Manchester United ligger allerede 14 poeng foran sin gamle erkefiende.

PS! Chelsea har spilt 55 hjemmekamper på rad uten tap i seriesammenheng, og har med andre ord Liverpools rekord innen rekkevidde.