Gå til sidens hovedinnhold

Liverpools innkasttrener vil hjelpe Norge, men Lagerbäck takker ikke ja: - Forsiktige med å engasjere spesialister

Men den norske landslagssjefens argumenter imponerer ikke Premier League-klubbens danske innkastekspert Thomas Grønnemark.

Etter at Grønnemark, via Nettavisen, ba Norges Fotballforbund (NFF) ta kontakt for hjelp med norske dødballer, svarte Lars Lagerbäck at han ville vite mer om hva dansken driver med før han tok en beslutning om å benytte seg av tjenestene eller ikke.

Nå har landslagssjefen tenkt seg om, og han ønsker foreløpig ikke å benytte seg av Grønnemarks ekspertise.

- Vi er alltid åpne for å utvikle oss, men forsiktige med å engasjere ulike spesialister som trenger å jobbe med spillerne over tid for å få effekt. Vi har et fåtall dager å jobbe med spillerne på samling, og må prioritere det viktigste for laget innenfor denne tiden, svarer Lagerbäck i en mail via landslagets pressesjef Svein Graff.

Les også: Liverpools danske innkasttrener frir til NFF: - Jeg vil gjerne hjelpe Norge

Les også: Slik svarte Lagerbäck på Liverpool-trenerens frieri

Uenig med landslagssjefen

Nettavisen videreformidler dette til Grønnemark. Innkast-spesialisten mener det er helt greit for at NFF ikke ønsker å ta kontakt, men han er uenig i Lagerbäcks begrunnelse.

- Jeg laget resultater på kort tid for lagene, så jeg kan absolutt trene et landslag. For ikke så lenge siden trente jeg en hemmelig klubb et sted i Europa i 20 minutter. Kampen etter scoret de et mål på det vi hadde øvd på på treningen, sier dansken til Nettavisen.

Grønnemark er fremdeles overbevist om at han kunne vært til stor hjelp for det norske landslaget, og skulle Lagerbäck endre mening, er det ikke for seint å slå på tråden.

- Tiden er ingen begrensning når det gjelder innkast. Jeg lukker ikke døren for noen trenere, heller ikke landslagstrenere, forteller dansken.

Les også: Thomas var på tur med familien da Klopp ringte: - Den viktigste telefonsamtalen i mitt liv (Nettavisen Pluss)

Markant effekt

Debatten rundt landslagets innkast startet da VG satte søkelys på den dårlige uttellingen Norge har hatt på lange innkast under Lars Lagerbäck.

Kun to mål på landslagets første 92 forsøk under Lagerbäcks ledelse var langt fra imponerende. Heller ikke i de siste kampene har dette forbedret seg. Dermed kom innkasttreneren med et åpent tilbud til NFF om å ta kontakt dersom de ønsker hjelp.

Grønnemark har gode resultater å vise til, og så allerede i juni flere måter å forbedre de norske innkastene på.

- For det første er det ikke langt nok, og for det andre er ikke kvaliteten god nok. Innkastene kommer med for liten fart og for dårlig presisjon. Jeg vet at man ikke har så mye tid på et landslag som på et klubblag, men det er likevel masse ting å hente der, sa Grønnemark til Nettavisen den gang.

Dansken er klokkeklar på effekten av å trene på dette. Han hevder at statistikk viser at et lag i snitt har 40 til 50 innkast per kamp. Den samme statistikken forteller at de fleste lag beholder ballen i under 50 prosent av tilfellene når man tar innkast og er under press. I Liverpool beholdt de imidlertid ballen mellom 75 og 100 prosent av gangene under press forrige sesongen etter at Grønnemark ble ansatt.

Norge fortsetter EM-kvaliken med kamper mot Malta og Sverige i september. Malta på Ullevaal er først ut, og oppgjøret spilles 5. september.

Les også

Klopp skal ha ansatt dansk innkastekspert

Les også

Liverpools danske innkast-trener frir til NFF: - Jeg vil gjerne hjelpe Norge

Les også

Liverpools innkast-trener vil hjelpe Norge. Slik svarer Lagerbäck

Kommentarer til denne saken