*Nettavisen* Sport.

Liverpools millionglipp

Foto: Scanpix

Kostbare innkjøp ble syndebukkene mot Sunderland.

25.09.10 19:19

LIVERPOOL-SUNDERLAND 2-2: Det vil seg bare ikke for Liverpool for tida, selv om det så riktig så bra ut mot Sunderland – i fem minutter.

Fernando Torres hadde ballen i nettmaskene etter bare tre minutters spill (hårfint avblåst for offside), mens Dirk Kuyt ga hjemmelaget ledelsen 1-0 bare to minutter etterpå.

Kontroversielt ledermål
La gå at målet var mildt sagt kontroversielt der Michael Turner dyttet ballen bakover for at Sunderland-keeper Simon Mignolet skulle ta et frispark rundt midtbanen, men dommer Stuart Atwell mente frisparket allerede var tatt, og Liverpool kunne feire en tidlig og heldig ledelse.

- Det første målet er en vits. Alle visste at Turner spilte den tilbake for at frisparket skulle tas riktig plass, tordnet Steve Bruce etter kampen.

Kanskje var det sjokket over å få en så billig scoring som gjorde at det stoppet opp for Liverpool – nok en gang. Og når spillere i mangemillionersklassen i tillegg gjør tabber på lilleputtnivå, så er det ikke rart Liverpool befinner seg der de gjør (nummer 15 etter dagens runde).

Tabbemaker I
Først la Ahmed Al Muhammadi inn, bare for Christian Poulsen (pris: snaut 50 mill) å leke Arild Sundgot i egen sekstenmeter – og et klokkeklart straffespark til bortelaget. Pepe Reina er god på ellevemetre, og var på avslutningen, men når det er Darren Bent som fyrer av kanonen, kommer selv spanjolen til kort.

1-1, og det var ikke slutt på tabbene for hjemmelaget.

For: Viste Poulsen at det ikke er tilfeldig at Danmark er gode i håndball, viste Glenn Johnson nok en gang at han er bra på et lag som angriper, men ikke et som må forsvare seg.

Tabbemaker II
Rett etter sidebyttet kom så Sunderland på et nytt angrep – det var nemlig de som hadde flest og størst sjanser etter Liverpools tidlige ledelse – og da Nedum Onuoha la inn fra høyresida, og Glenn Johnson (pris: nærmere 200 mill) sto sovende i Liverpools sekstenmeter, var det duket for Darren Bent igjen.

Sunderlands målmaskin stupte fram, ga bortelaget ledelsen, og fortjent var det. Kvartmilliardflopduoen skal likevel ikke få all skyld alene for en ny, solid Liverpool-nedtur:

Fram til midten av annenomgang framsto Merseysides fotballstolthet som en gjeng evnukker, fullstendig uten evne til å penetrere Sunderland-forsvaret. I løpet av en times spill hadde Liverpool knapt en avslutning på Simon Mignolet.

Sterk sluttspurt
Da er det godt for Roy Hodgson at han klarte å overbevise Steven Gerrard om å bli værende på Anfield i sommer. Midtbanespilleren kan avgjøre kamper alene, og hans vinnervilje slås ikke av noen. Ikke overraskende var det derfor Liverpool-kapteinen som stanget inn utligningen etter en drøy times spill.

Dermed var det duket for et vanvittig kjør mot slutten, og endelig viste Liverpool seg som et lag som virkelig ville vinne. Det burde de ha gjort, men til tross for en rekke kjempesjanser mot slutten, blant annet en to fete sjanser for Daniel Agger på overtid, var ikke nok, og nok en gang må Liverpool ta til takke med det ene poenget – som dermed fortsatt pustes i nakken av det unevnelige:

Nedrykksstreken.

Det er likevel ikke noe man prater høyt om på Anfield - ennå. I stedet forsøker Roy Hodgson finne positive ting å snakke om.

- Det er ingen lette kamper i Premier League, minner Liverpool-manager om.

- Måten vi kom tilbake på etter 2-1-målet er beundringsverdig, og mot slutten skapte vi en rekke sjanser. Vi fortjente poenget vårt, på bakgrunn av de sjansene vi hadde på slutten burde vi vunnet kampen, sier en Liverpool-manager under kraftig press til Sky Sports/TV2.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.