Liverpools økonomi verre enn først antatt

Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

- Klubben måtte trygle for fornyet lisens.

08.05.10 15:58

At Liverpools økonomi i lang tid har vært vanskelig, er ingen stor hemmelighet.

Tallene som presenteres i den seriøse engelske avisen The Times, antyder imidlertid at de økonomiske problemene i merseysideklubben er enda verre enn først antatt.

Avisen har undersøkt klubbens moderselskap, Kop Football Holdings, sine regnskapstall for 2008-2009 nærmere, og funnet ut at Liverpools samlede gjeld er oppe i svimlende 472,5 millioner pund per 31. juli 2009. Det er en sum som er langt høyere enn det som tidligere var anslått.

Forklart seg for FA
Samtidig gikk gruppen på et tap på 54,9 millioner pund gjennom den samme perioden.

Av den grunn har Liverpools styreformann Martin Broughton måttet trappe opp hos Det engelske fotballforbundet (FA) for å forsikre om at klubben kan holde hodet over vannet også neste sesong. Broughton har også forklart seg for Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å sikre lisensen for europacupspill for 2010-2011-sesongen.

Slakter ungdomssatsingen: - Liverpool var helt håpløse

Senest på fredag uttalte nettopp Martin Broughton at klubben ikke ville gi slipp på Steven Gerrard og Fernando Torres, for å få bukt med pengeproblemene i klubben.

- Det fins absolutt ingen grunn til å selge verken Torres eller Gerrard. Jeg ønsker ikke å selge noen av dem, manager Rafael Benítez vil ikke selge og klubben er ikke på utkikk etter kjøpere. Vi må ikke gjøre det for å betale gjelden vår, sa Broughton.

Kan bli verre
Men Liverpool-supporternes bekymringer ender ikke med dette.

Tallene er som nevnt hentet fra fjoråret, en sesong der Liverpool endte på andreplass i serien, tok seg til kvartfinale i mesterligaen, samt dro på en lukrativ sesongoppkjøring i Asia - tre faktorer som hjalp godt til på inntektssiden.

Årets sesong har som kjent ikke vært av det like gylne slaget: I beste fall havner klubben på sjetteplass i serien, mens Champions League-eventyret endte allerede med gruppespillet. Samtidig betyr årets Fotball-VM i Sør-Afrika at Liverpool kan glemme en lignende turne i Asia.

Les også: - Ja, vi selger Liverpool

På tross av de bleke tallene, er det ventet at de amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett jr. kommer til å selge klubben i løpet av kort tid, til en pris som fortsatt ikke er bestemt.

- Jeg forventer å være styreformann fram til klubben blir solgt, så det er snakk om måneder, sier Broughton ifølge The Times.

- Det er ikke satt noen pris, det er ikke avtalt noen pris - men det er interesserte kjøpere og interesserte selgere. Det er det som kommer til å bestemme prisen, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.