LIVERPOOL - BRAGA 0-0 (0-1 sammenlagt):

I Ligacupen ble det tap for Northampton.

I FA-cupen ble det tap for Manchester United.

I ligaen har toget allerede gått.

Og torsdag kveld røk Liverpools siste sjanse til å å sikre seg et trofé denne sesongen, da laget ikke maktet å score hjemme mot Braga og dermed røk ut av Europaligaen.

Dette betyr også at Kenny Dalglishs menn må bli minst nummer fem i Premier League denne sesongen for å få spille i Europa neste sesong.

Angrepene gikk i stå
I den første kampen i Portugal skapte de røde omtrent ingenting, mens det heller ikke hjemme på Anfield ble noen festival av målsjanser.

For selv om Andy Carroll endelig fikk sjansen fra start, og spilte hele kampen, ble det fort tydelig at angrepsspillet til Liverpool har et en lang vei å gå.

Maxi Rodrigues og Joe Cole på vingene viste verken den farten eller pasningskvaliteten som trengtes mot et kompakt Braga-forsvar, og Carroll virket fortsatt noe rusten.

Den storvokste spissen, som har vært ute med skade en god stund, trenger nok mer tid til å bli vant til måten Merseyside-klubben spiller, og gode innlegg hadde heller ikke skadet.

Det var likevel Liverpool som skapte det som var av farligheter, men mange lange baller og lite kreativitet førte til at mye likevel endte opp i ingenting. Selv om vertene også ved noen få anledninger vartet opp med flott, presist og direkte angrepsspill.

Satte inn sluttspurt
I andre omgang prøvde manager Kenny Dalglish å gjøre vei i vellinga ved å dytte inn Jay Spearing og David Ngog for nevnte Maxi og Cole etter en stund, men det ble bare med nesten.

Mot slutten satte vertene inn et aldri så liten sluttspurt, men da Carrolls heading traff hodet til Dirk Kuyt, og Martin Skrtel alene igjennom satte ballen rett på en utrustende Artur i gjestens mål - i det som viste seg å være en offsideposisjon - ble det klart at det ikke skulle gå veien.

Og da heller ikke Ngog klarte å treffe ballen etter et innlegg fra Raul Meireles helt på tampen kunne gjestene slippe jubelen løs.

Straffemålet fra det første oppgjøret skulle altså vise seg å være nok, etter en taktisk god forsvarskamp av bortelaget i England.

Totalt har dermed tre portugisiske lag tatt seg videre i Europaligaen. I tillegg til Braga er også Porto og Benfica med videre.

HTML EMBED