RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Reuters

Liverpools skjebnekamp

Sist oppdatert:
Mye står på spill for Liverpool i kveld. Store penger er én ting, Steven Gerrards framtid en annen. Les alt om kveldens åtte Champions League-kamper her.

Liverpool må vinne 1-0 eller med to måls margin mot Olympiakos onsdag kveld. Uavgjort holder ikke. Rødtrøyene ligger på tredjeplass i gruppe A, to poeng bak Monaco og tre poeng bak Olympiakos.

Det er duket for årets viktigste kamp på Merseyside.

Steven Gerrard innrømmer at han neste sommer vil tenke seg nøye om når det gjelder framtiden. Liverpools kaptein er fast bestemt på å vinne titler, og må få tilbake troen på Liverpool for å bli i klubben.

- Jeg kan ikke vente tre eller fire år på at klubben skal snu ting rundt og bli et vinnerlag igjen, sier han ifølge klubbens offisielle nettsider. - Det vil være en katastrofe for klubben og meg selv dersom vi ender opp i UEFA-cupen.

Alle kampene starter klokken 20.45. TV 2 Nettavisen følger som alltid alle kampene direkte. TV3 sender Liverpool - Olympiakos.

GRUPPE A:
Deportivo - Monaco
TV 2 Nettavisens tips: 0-2

Monaco er nødt til å bli favoritter i dette oppgjøret. Deportivo har ikke scoret et eneste mål i gruppespillet og ender sist i gruppe A uansett resultat i kveld. Monaco er nummer to i gruppen med ni poeng, ett mindre enn Olympiakos, og trenger poeng her for å sikre avansement.

Monaco må klare seg uten Shabani Nonda, Jaroslav Plašil og Julien Rodriguez. Dessuten er Sébastien Squillaci usikker, han sliter med en strekk i låret. Keeper Flavio Roma bør imidlertid være kampklar igjen.

Deportivo velger å hvile flere nøkkelspillere. Javier Irureta velger ifølge uefa.com å bruke Gustavo Munúa i mål og Héctor Berenguel og Pablo Amo i forsvarsleddet. Den solide stopperen César Martín er suspendert, men stopperkollega Jorge Andrade er tilgjengelig etter å ha sonet karantene. Trener Irureta insisterer likevel på at Deportivo må vinne kveldens kamp, «for prestisjen og stoltheten».

Liverpool - Olympiakos
TV 2 Nettavisens tips: 2-0

Milan Baroš er tilbake fra skade, men det er uklart om Rafael Benitez velger å bruke den målfarlige tsjekkeren fra start. Dietmar Hamann er suspendert og Igor Bišcan sliter med en ryggskade, noe som trolig tvinger spanjolen til å trekke Steven Gerrard tilbake til sin vante midtbanerolle. Gerrard har spilt offensiv midtbane med stor hell de siste kampene. Baroš og Kewell utgjør trolig angrepsduoen til Liverpool.

Olympiakos er i god form og godt humør etter at Rivaldo sikret seier over erkerivalen Panathinaikos sist helg. Trener Dusan Bajevic lover at laget ikke vil spille for uavgjort selv om det er nok til avansement. Midtbanespiller Grigorios Georgatos og den argentinske forsvarsspilleren Gabriel Schürrer fikk småskader i helgen, og rekker muligens ikke kveldens kamp.

Olympiakos har vunnet alle sine hjemmekamper, og står med bare ett tap etter fem runder. Likevel er avansement ennå ikke sikret - drømmen forsvinner med tap for Liverpool og Monaco-seier i Coruña.

GRUPPE B:
Roma - Real Madrid
TV 2 Nettavisens tips: 0-3

Real Madrid må slå Roma på Olympiastadion i kveld om de skal være sikre på å avansere fra gruppespillet. Uavgjort holder kun dersom Dynamo Kiev slår Bayer Leverkusen i Tyskland.

Kampen blir spilt for stengte dører, som en del av straffen Roma fikk av UEFA etter bråket tidligere i gruppespillet.

Real Madrid har med hele stjernegalleriet til Roma, og flere spillere fikk hvile i stedet for å spille søndagens kamp mot Villareal. Zinedine Zidane er tilbake etter to uker på sidelinjen med ryggsmerter, mens Luis Figo er usikker på grunn av en ankelskade. Figo trente imidlertid tirsdag kveld.

Roma er allerede utslått. Cristian Chivu, Damiano Tommasi og Olivier Dacourt er alle langtidsskadd, mens Giuseppe Scurto og viktige Daniele De Rossi er suspendert. Flere spillere sliter også med småskader: Antonio Cassano, Francesco Totti, Vincenzo Montella, Traianos Dellas og Christian Panucci. Disse blir muligens hvilt i kveld.

Leverkusen - Dynamo Kiev
TV 2 Nettavisens tips: 2-1

Dynamo Kiev leder gruppe B med sine ti poeng, og er sikret avansement med poeng i Tyskland. Kiev ryker ut dersom de taper for Leverkusen og Real Madrid slår Roma. For Leverkusens del gjelder det å ta like mange poeng som Real Madrid. Begge har åtte poeng, men tyskerne har fordelen av å lede på innbyrdes oppgjør.

Tyskerne må klare seg uten Jacek Krzynówek og suspenderte Diego Placente. Trener Klaus Augenthaler frykter ukrainernes kontringer, og insisterer på å åpne kampen forsiktig.

TV 2 Nettavisen vurderer dette som en helt åpen kamp. Leverkusen er sterke hjemme, og Dynamo er farlige på bortebane. En klassisk «første målet vinner»-kamp.

GRUPPE C:
Ajax - Bayern München
TV 2 Nettavisens tips: 1-2

Bayern og Juventus er allerede sikret avansement, mens Ajax kjemper med Maccabi om tredjeplassen og spill i UEFA-cupen. Ajax har for øvrig spilt 14 hjemmekamper mot tyske lag i europacup, og vunnet alle! Juventus har allerede vunnet gruppen, og Bayern har derfor lite å spille for.

- Champions League handler om prestisje og penger, og vi trenger begge deler, sier imidlertid trener Felix Magath. Bayern vant 4-0 over Ajax i München.

M. Tel-Aviv - Juventus
TV 2 Nettavisens tips: 0-1

Trener Nir Klinger håper å kunne bruke Liran Strauber fra start. Tel-Avivs førstekeeper skadet seg da et glass eksploderte i hånden hans. Strauber trente tirsdag, men Klinger hadde ikke bestemt seg tirsdag kveld. John Pantsil er ferdig i klubben, etter at han kritiserte treneren etter 1-5-tapet for Bayern i forrige runde.

Juventus har vunnet alle sine kamper 1-0. Nå er også Alessandro Del Piero tilbake etter tre uker på sidelinjen. Pavel Nedved er usikker, men deltok på siste trening. Alessandro Birindelli, Emerson og Ruben Olivera er ikke med til Israel.

GRUPPE D:
Fenerbahçe - Manchester United
TV 2 Nettavisens tips: 1-1

Manchester United og Lyon er sikret avansement, og må bare avgjøre hvem som blir nummer én og to i gruppen. Fenerbahçe er klare for UEFA-cupen, mens Sparta Praha er slått ut. Det er status før kveldens kamper.

Sir Alex Ferguson er kjent for å gi unge og lovende spillere spilletid i kamper som dette, og han kommer til å gjøre det også i kveld. United reiste uten Ryan Giggs, Roy Keane, Paul Scholes, Ruud van Nistelrooy og Wayne Rooney til Tyrkia.

- Vi stiller ikke med førstelaget, men jeg syns ingen skal undervurdere Manchester United. Vi spiller for å vinne. Og jeg poengterer gjerne at jeg stiller med ni landslagsspillere fra start i denne kampen, sier Ferguson til uefa.com.

David Bellion spiller trolig spiss, godt støttet av Cristiano Ronaldo.

Fenerbahçe stiller uten Pierre van Hooijdonk, og trolig må også Deniz Baris og Kemal Aslan og Márcio Nobre stå over.

Lyon - Sparta Praha
TV 2 Nettavisens tips: 2-0
Lyon velger samme strategi som Manchester United, og gir spilletid til unge talenter. De franske mesterne har vært klare for avansement siden fjerde runde, mens Sparta ikke lenger har noe å spille for. Tsjekkerne ender sist i gruppe D uansett resultater i kveld.

Midtbanespillerne Bryan Bergougnoux og Jérémy Clément, samt spissen Nilmar, er blant spillerne som trolig får sjansen i kveld. Midtstopper Cris spiller ikke, ettersom han er ett gult kort unna suspensjon. Claudio Caçapa er skadet, mens midtbanespiller Michael Essien trolig spiller midtstopper sammen med Lamine Diatta.

Sparta Praha vil ifølge trener František Straka stille med sitt sterkeste mannskap. Den defensive duoen Radek Hochmeister og Marek Cech er imidlertid skadet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere