*Nettavisen* Sport.

Liverpools tøffe dager

Foto: Scanpix/Reuters

Det er ikke mye moro å være Liverpool-fan for tiden, og bedre blir det ikke når man får dommeren imot seg. Men et lyspunkt fant man i alle fall på Riverside.

20.11.04 22:47

MIDDLESBROUGH – LIVERPOOL 2-0: Med både Cisse og Baros ute med skade ville dette aldri bli noen målfest for Liverpool. Flankespillerne Harry Kewell og Luis Garcia ble satt på topp, og selv om sistnevnte bare var millimeter unna å gi bortelaget ledelsen etter seks minutter, så er ingen av dem kjent for å bøtte inn scoringer.

Det ville dermed bli tungt skulle det bli noen baklengs, noe det hadde blitt i fem av de siste seks ligakampene før Boro-oppgjøret.

At Chris Riggott skulle finne nettmaskene kom dermed ikke som noen bombe, noe som skjedde etter en drøy halvtimes spill etter fint forarbeid av Stewart Downing.

Imidlertid trodde de fleste at Luis Garcia hadde scoret sitt fjerde mål for sesongen bare to minutter etterpå.

Offside?
Spanieren var riktignok i offside-posisjon, men siden ballen kom fra motstanderen, regnet de fleste med at «scoringen» ville godkjennes. Dommeren var av en annen mening, noe Rafael Benitez ikke var enig i. For første gang denne sesongen klagde han på dommeren.

- Jeg mener at målet til Garcia skulle ha vært godkjent, da ballen syntes å komme via Middlesbrough-forsvareren før den nådde Garcia, sa Liverpool-manageren på pressekonferansen etter kampen.

Han var ikke så fornøyd med at Middlesbroughs andremål ble stående heller.

- Jeg er ikke så sikker på målet til Zenden heller, sa Liverpool-sjefen, og snakker om 2-0-målet hvor Zenden løper gjennom og virker milevis offside, men verken linjedommeren eller hoveddommeren hadde innvendinger.

Trenger spissing
2-0 under og uten spisser – Liverpool var ferdige, og det blir en tøff tid frem til Baros blir frisk og overgangsvinduet åpner. Tross tidvis elegant småspill så var det lite som skjedde foran Boro-målet, og det eneste lyspunktet kom etter en snau time, da Steven Gerrard gjorde comeback etter sin lange skadeopphold.

Den engelske landslagsspilleren har tydeligvis et stykke igjen til storformen, men bare det at han er tilbake på banen kan gi Mersey-laget et psykisk løft. Hans eneste bidrag lørdag var et hardt skudd ti minutter før slutt, uten at han plaget Schwarzer for mye, men i gammelt slag kan det fort bli mer i tiden fremover.

For Middlesbrough kan det fort bli veldig mye mer i tiden fremover. Anført av Premier Leagues kanskje mest erfarne og spennende spisspar (Hasselbaink/Viduka) har Steve McClarens mannskap tatt skrittet opp i den ypperste engelske klubbelite, foran lag som Manchester United og nettopp Liverpool. De ligger an til Champions League-spill neste sesong, men McClaren tar ikke helt av.

Ennå.

Maner til ro
- Vi har hatt en god start de første 14 kampene, og er der oppe (i toppen).

Men:

- Vi tar ikke av. Men - hvis vi er i samme posisjon når ti kamper gjenstår, så kan vi kanskje bli litt ivrige!

Få vil nekte den tidligere hjelpetreneren for det engelske landslaget akkurat det.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.