RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livredd for Linda

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Den tyske storstjernen Andrea Henkel frykter Linda Grubben på normaldistansen.

ANTERSELVA (Nettavisen): Andrea Henkel har OL-gull på normaldistansen i Salt Lake City i 2002 og VM-gull i samme øvelse fra Hochfilzen i 2005. På onsdagens normaldistanse i Anterselva satser hun på å kopiere sine tidligere triumfer.

- Formen kjennes bra, men skal jeg ha sjansen til å vinne, må jeg skyte ekstremt bra og i tillegg gå fort i sporet, forteller hun til Nettavisen.

Tyskeren, som etter hvert er blitt en av veteranene i skiskyttersirkuset, har selvsagt fått med seg Linda Grubbens fantastiske sølvmedalje på søndagens jaktstart.

- Linda er i sin beste form
Norges beste kvinnelige skiskytter endte på 18. plass på sprinten, men presterte sitt livs løp på jaktstarten. Resultatet ble en sølvmedalje som smakte nesten like godt som gull.

- Linda er den største medaljefavoritten. Det hun gjorde på jaktstarten, var fremragende. Linda ser ut til å være i sin beste form for øyeblikket, fastslår Henkel.

- Av de andre norske tror jeg faktisk at Liv Kjersti Eikeland kan gjøre det bra. Men de største favorittene er Linda Grubben sammen med Martina Glagow og Anna Carin Olofsson, mener 29-åringen.

Småflau Linda
Linda Grubben rødmer nesten når hun får høre om skryten fra Henkel.

- Hun har nok rett i at jeg er i min beste form for øyeblikket. Henkel har lenge vært en av de store i skiskyting, og når det kommer skryt fra konkurrentene, er det alltid inspirerende, forteller Grubben til Nettavisen.

Hun benytter samtidig anledningen til å sende litt ros tilbake til den tyske stjernen.

- Jeg tror Andrea Henkel er en av favorittene på normaldistansen. Selv om hun var sjuk en periode i januar, og nok ikke har fått en ideell oppladning, er hun i ferd med å finne formen. Andrea har gått flere særdeles gode normaldistanser tidligere, påpeker Grubben.

Stjerneskuddet står over
Det tyske stjerneskuddet Magdalena Neuner har valgt å stå over normaldistansen. Linda Grubben bryr seg fint lite om at den dobbelte gullvinneren så langt i VM ikke stiller på startstreken.

- At hun ikke går, betyr ingenting for meg. Jeg håper på å kjempe i toppen uansett. På en normaldistanse er det som oftest veldig mange med i tetkampen, så tøft blir det, fastslår Grubben.

Grubben stiller på startstreken sammen med Liv Kjersti Eikeland, Tora Berger og Ann Kristin Flatland. Konkurransen starter klokken 14.15. Rennet kan du følge direkte her i Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere