RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livredd unggutt: - Lengden skremmer meg

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER (Scanpix/Reuters)
Sist oppdatert:
Thibaut Pinot er «mer redd enn noe annet» når han sykler tempoetapper.

22-åringen Thibaut Pinot har vært en åpenbaring i Tour de France.

FDJ-rytteren har vist frem et talent fransk sykkelsport ikke har sett på veldig, veldig lenge. Unggutten er en av rytterne som har fulgt de beste klatrerne til døra på de aller hardeste etappene.

Lørdag skal Pinot forsvare sin oppskutte plassering i sammendraget på den avsluttende tempoetappen. Den 52 kilometer lange etappen fra Bonneval til Chartres er ikke noe franskmannen ser frem til.

- Jeg har et lite forsprang, men jeg vet ikke om det blir nok. Likevel vil jeg gjøre maksimalt av hva jeg kan prestere, så slipper jeg å angre på noe, forteller Pinot til cyclingnews.com.

- Målet er å forbli blant de ti beste, uttaler unggutten.

Pinot: - Mer redd enn noe annet
Franskmannen er utvilsomt en ekstremt sterk 22-åring, men tempodisiplinen er ikke Pinots favoritt.

Klatrespesialisten tapte over fem minutter på den første tempoetappen i Tour de France, lørdagens etappe er over en mil lengre.

- Tempoetappen er spesiell fordi den er flat i 55 kilometer. Du må sitte i samme posisjon i over en time, så det blir vanskelig. Jeg håper bare å begrense mine tap, forteller han.

I motsetning til Bradley Wiggins har ikke Pinot terpet tempostilling igjennom flere år, franskmannen takler ikke lengre innsatser på temposykkelen.

- Det er lengden på tempoetappen som skremmer meg, og det faktum at det ikke vil være muligheter til å komme seg ut av salen. Derfor vil ryggmusklene mine være spent hele tiden, fortsetter rytteren som gruer seg til klokken 16.06, da han starter etappen.

Kjemper mot ire og tysker
Pinot må kjøre sitt livs tempoetappe om han skal beholde sin tiendeplass.

Holder franskmannen samme fart som i den første tempoetappen vil både Nicolas Roche og Andreas Klöden passere han i sammendraget.

- Jeg vet jeg vil ha beina, men jeg må også være i stand til å sitte i tempostilling i over en time, det blir ikke lett for meg, innrømmer Pinot.

Bak de tre første i sammendraget er det mange som har mye å kjempe om på dagens tempoetappe. procycling.no følger etappen LIVE!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere