Gå til sidens hovedinnhold

Livredde for å tape

Frykten for å tape var større enn ønsket om å vinne. Dermed ble det en kjedelig og sjansefattig batalje på Briskeby.

- Det var en typisk åpningskamp, med lite sjanser. Ingen av lagene tør å ta de store riskene. Det ser en på de andre kampene også, med svært få scoringer, sier Viking-trener Tom Prahl til TV 2 Sporten.

Fortsatt målløs
Kampens største sjanse var det Alexander Ødegaard som fikk. Men den ferske Viking-spissen står fortsatt uten fulltreffere etter overgangen fra Rosenborg.

- Vi visste hva vi kom til, og kampen sett under ett var det kanskje greit at det ble poengdeling. Det ble mye nesten, og det ble ikke de helt store sjansene, bortsett fra den jeg fikk. Det viktigste i dag var at vi ikke tapte, sier han.

Ødegaard merker at det går rett vei for egen del, og trives med å få mer spilletid enn under oppholdet på Lerkendal.

- Jeg har fortsatt litt å gå på, men det kommer til å bli bra. Klubbskiftet har vært veldig positivt, med gode lagkamerater, mye spilletid og en god trener. Det er veldig spennende, mener han.

- Er du lei av maset om scoringer?

- Nei, det er bare media som spekulerer, og det er greit. Målet kommer forhåpentligvis snart.

Skuffet Grodås
En som også var i aksjon i ny rolle søndag, var trenerdebutant Frode Grodås. Han var skuffet over at det bare ble ett poeng i premieren.

- Det var greit nok med poengdeling, men vi skulle gjerne hatt et par poeng til. Det var lite sjanser begge veier, men det var nesten som forventet. Det var viktig for oss å komme skikkelig i gang. Men det var spent og nervøst, noe kampen bar preg av, sier Ham-Kam-treneren.

Han synes det var uvant å sitte på benken i stedet for å være i aksjon ute på gressmatten.

- Det var en veldig nervøs følelse. Nesten som å spille. Men det roet seg heldigvis etter hvert, sier den tidligere landslagskeeperen, som mener Ham-Kam i dag viste at laget ikke blir noen kasteball.

- Jeg har hele tiden sagt at vi har et godt lag. Vi blir å regne med i fortsettelsen.

HTML EMBED
Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken