*Nettavisen* Sport.

Livsfarlig Nannskog scoret

Foto: AP/Scanpix

Og skjøt seg dermed et steg nærmere «ekte» landslagsplass.

USA – Sverige 3-2:

Det har vært mye snakk om Daniel Nannskogs fravær på det svenske landslaget. Alderen hans og det faktum at han spiller i den norske ligaen, som svensker ikke akkurat mener er veldig bra, har spilt mot han.

Og da han ikke ble tatt ut i landslagstroppen som skulle spille kamper i USA nå i januar, en tropp preget av unggutter og hjemlige spillere, trodde de fleste at alt håp var ute.

Men Nannskog har overrasket før og ser nå ut til å gjøre det igjen.

- Livsfarlig
For selv om det ble et fortjent tap mot USA, i en kamp der Sverige til tider ble rundspilt, var Nannskog en av få spillere som viste seg fram i oppgjøret.

På stillingen 2-0 til USA headet Nannskog inn en redusering og viste fram sin målteft for landslagssjef Roland Andersson. Og Andersson la ikke skjul på at Stabæk-spissen styrket sjansene sine før Sveriges kvalikkamp mot Portugal senere i år.

- Ja, det er klart. Han scorer et mål. I tillegg ser han livsfarlig ut hver gang han er på vei gjennom, skryter landslagssjefen etter kampen, ifølge Expressen.

Tar ingenting på forskudd
Nannskog selv ønsker langt fra å forskuttere en plass i den svenske troppen. Selv var han fornøyd med målet og skulle gjerne hatt et til. Men da sviktet det i det avgjørende øyeblikket.

- Det ble en rar avslutning. Jeg skulle selvfølgelig gjerne ha scoret to. Men uansett var det deilig å score mål, sier spissen og fortsetter:

- Nå må jeg bare fokusere på å gjøre det bra mot Mexico, det er nok det smarteste. Hvis man tror man er med og ikke kommer med, blir man så vanvittig skuffa.

Svak Dahlin
Mens signalene etter kampen gikk mot at Nannskog er brennhet i forhold til kvaliken, var det en annen tippeligasvenske som ikke gjorde sitt livs kamp mot USA.

Lyns sisteskanse Johan Dahlin fikk aldri has på Sacha Kljestan, som scoret alle målene til USA. Først slapp han inn et frispark fra 30 meter, hvorpå de svenske TV-kommentatorene utbrøt følgende:

- Dette hadde han tatt på trening.

Deretter måtte han hente ytterligere to baller ut av nettet, begge signert Kljestan. Og prestasjonen sørget neppe for at Dahlin nærmet seg noen startplass i kvalifiseringen.

På den andre siden av banen var også en annen tippeligakeeper i aksjon. Vålerengas målvakt Troy Perkins viste solide takter. Riktignok slapp han inn to mål, men ellers ble han ikke satt på de store prøvene. Likevel var det nok gledelig for Martin Andresen at amerikaneren viste solid feltarbeid gjennom hele kampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag