*Nettavisen* Sport.

Livstruende skadet i Rally Dakar

Foto: JUAN MABROMATA (AFP)

- Jeg ser hvor fort både dagen og livet kan endres, sier Pål Anders Ullevålseter.

07.01.10 19:28

Pål Anders Ullevålseter tok sin andre femteplass på rad på den 6. etappen i Rally Dakar i Chile torsdag.

Men etter løpet var han like opptatt av sin italienske konkurrent Luca Manca.

- Manca ligger nå livstruende skadet på sykehus som følge av en alvorlig krasj i dag. Så selv om jeg er meget fornøyd både med kjøring og sykkelen i dag, så ser jeg hvor fort både dagen og livet kan endres om ikke de små detaljene går i min favør, sier Ullevålseter i en pressemelding.

Manca krasjet allerede etter 14 kilometer på den 418 kilometer lange etappen. Han skal blant annet ha pådratt seg kraniebrudd.

Farlig
Ullevålseter mener dagens etappe var den farligste i rallyet til nå. Han forteller om bratte grøfter i åpent terreng, og at det var svært lett å skli ut i fra løyper og traséer.

Selv ser han frem til å fortsette rallyet etter god kjøring de siste to dagene.

- Det gikk veldig bra i hele dag. På begynnelsen av dagen kjørte jeg svært godt og var heldig med valg av løyper. Nå må jeg fokusere fremover, og jeg gleder meg itl å fortsette rallyet. I morgen kommer rallyets lengste fartsetappe. Den er på hele 600 kilometer. Det er vel den etappen jeg har gledet meg aller mest til, sier Ullevålseter.

Sammenlagt
Sammenlagt ligger han fortsatt på en femteplass. Opp til ledende Cyril Despres fra Frankrike er det hele 1.14.42 timer, men opp til andreplassen er det bare en drøy halvtime.

Torsdagens etappe ble vunnet av stjernekjøreren Marc Coma fra Spania.

Rallyet avsluttes 17. januar.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.