Gå til sidens hovedinnhold

Livsviktig for Lyn å slå Skeid

Lyn vant 4-0 over Skeid i cupens første runde torsdag. Det var et viktig steg mot en litt romsligere økonomi.

BISLETT: Lyn vant komfortable 4-0 over Skeid i norgescupens første runde torsdag kveld.

Tre av Lyns mål kom i første omgang, Faisal Dahir lurer på den bakerste stolpen i det 9. minutt, og pirker inn corneren fra Rune Isaksen.

Fire mål

Bare seks minutter senere runder Runar Brenden hele Skeids forsvar, inkludert keeper, og setter inn 2-0 på åpent mål.

– Jeg satt på benken mot Fyllingsdalen, så i dag var jeg sugen på å få vist meg frem, sier Brenden, som spilte back mot Skeid.

Se bildeserie fra kampen mellom Lyn og Skeid her!

34 minutter ut i kampen sender Qendrim Lipoveci avgårde en presis langpasning som spiss Armin Sistek på direkten lobber over Skeids keeper, og 3-0 er et faktum.

Andre omgang blir hakket mindre begivenhetsrikt, med unntak av det 74. minutt, hvor Sistek rutinert legger på til 4-0 etter en pasning fra Finn Badou Jor.

Økonomisk livsviktig

Trener Finn Bredo Olsen var godt fornøyd med egen tropp etter kampen, som hadde tatt seg betraktelig opp etter 1-2-tapet for Fyllingsdalen.

Bredo er klar på at det er svært viktig for laget at Lyn tar seg videre i norgescupen.

– Cupen er nesten det aller viktigste for oss i år. Vi har en ok stall, og jobber godt med fotballaget, men vi er langt unna å være en toppklubb administrativt, og det går bare på økonomien, sier han.

1. januar 2013 ble Lyn Toppfotball skilt ut som en egen juridisk og økonomisk enhet fra Fotballklubben Lyn, og A-laget har stått på egne ben økonomisk sett.

– Vi trenger penger, vi er blakke. Kjempeblakke! Så det er kjempeviktig for oss å få en sjanse til å kanskje spille inn litt mer penger. Får vi en hjemmekamp til i cupen, som vi tjener vi 300.000 kroner på, vil det være 10 prosent av budsjettet vårt. Det sier litt om hvor viktig det er, sier Bredo.

Drømmekampen er mot Vålerenga

I 2013 røyk Lyn ut av cupen i tredje runde borte mot Mjøndalen, etter ekstraomganger. I 2012 var det derimot festtilstander da Vålerenga gjestet Bislett Stadion i tredje runde.

Det ga Lyn et økonomisk løft.

– Da fikk vi inn 1,5 millioner på billett- og kiosksalg. Jeg skal ikke legge skjul på at en reprise av den kampen både ville vært en morsom fotballkamp, og et pluss i regnskapet, sier daglig leder i Lyn Toppfotball, Magnus Wattne.

På sparebluss

Lagene som avanserer i cupen får i underkant av 50.000 kroner for hver runde de tar seg videre.

En veldig gunstig ordning om du får hjemmekamp neste runde, og ikke fullt så gunstig om du spiller på bortebane.

– Om man får en kjip bortekamp, slik som vi hadde mot Mjøndalen i fjor, bruker man de pengene på å reise, og da blir fortjenesten marginal, sier Wattne.

Han er ikke helt enig i påstanden om at Lyn er helt blakke.

– Vi driver Lyn Toppfotball veldig nøkternt. Når vi skal kjøpe nye fotballer blir det en diskusjon om vi har råd til de beste ballene, eller om vi skal kjøpe noen billigere. Vi er på sparebluss, og penger fra cupen ville helt klart ha gitt oss mer spillerom, sier Wattne.

Lyns neste kamp er på bortebane mandag 28. april mot Stabæk 2.