RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ljøkelsøy sikret gullet

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Sist oppdatert:
PLANICA/OSLO (TV 2 Nettavisen): Etter en thriller av en lagkonkurranse sikret Roar Ljøkelsøy Norge gullet med et fantastisk sistehopp på 225 meter.

Finland ledet med fem poeng før det siste hoppet, men Ljøkelsøy viste seg igjen som kongen av Planica. Da han måtte prestere, landet han på 225 meter, og da Janne Ahonen ikke klarte å følge opp nordmannens hopp, vant Norge totalt sett med 7,7 poeng.

Det var hele 91 poeng ned til bronselaget Østerrike.

Hoppet bedre i dag
- Det var større å vinne individuelt, men det var artig å vinne lag-gull også. Vi har jo reist sammen hele vinteren, sier Ljøkelsøy til TV 2 Nettavisen.

Nordmannen hoppet faktisk to enda bedre hopp i dagens lagkonkurranse enn han hadde i rennet i går.

- Jeg kjenner bakken litt bedre for hver gang, og får stadig bedre feeling, forklarer han.

- Var det vanskelig å motivere seg i dag?

Kunne blitt verdensrekord
- Det var litt tungt å komme i gang med både kroppen og hodet, men det gikk greit etter hvert, sier Ljøkelsøy.

Orkdølingen tror også at med litt bedre forhold, hadde det blitt bakke- og verdensrekord på enten han selv eller Bjørn Einar Romøren i dag. Romøren satte ny norsk rekord med 227 i sitt andrehopp.

Spennende
Det ble en ulidelig spennende konkurranse. Finland fikk et lite initiativ i begynnelsen, men Roar Ljøkelsøy ga Norge ledelsen med et hopp på 223 meter i første omgang. I andre omgang beholdt Norge et lite forsprang på Finland helt til Tommy Ingebrigtsen landet på 208,5 meter. Det var noen meter for kort i forhold til Matti Hautamäki, og igjen var Finland foran.

Dermed var det igjen opp til Roar Ljøkelsøy å avgjøre. Han hoppet 7,5 meter lenger enn Janne Ahonen, og hvis noen er i tvil: Norge er igjen verdens beste hoppnasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere