RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ljøkelsøys stjernetreff

Sist oppdatert:
Roar Ljøkelsøy smadret bakkerekorden i Oberstdorf med sitt fantastiske hopp på 223 meter i 1. omgang. Dette var trønderens femte verdenscupseier denne sesongen.

Stjernetreff! gliste Roar Ljøkelsøy så ørene nesten smekket sammen under hjelmen. Orkdalingen fikk fullklaff og landet hele 223 meter nede i bunnen av mammutbakken i Oberstdorf.

Enkelte hoppeksperter mente endog at nordmannen ble snytt for tre meter fordi det ikke er videomåling så langt nede i bakken, men ingen blant arrangørene ville innrømme at det var begått en feil.

Med et sistehopp på 201,5 meter i finaleomgangen, sikret Roar Ljøkelsøy seg sin tredje verdenscupseier på rad og den femte denne sesongen. Men kjempehoppet hadde en lei forhistorie i og med at lagkameraten Sigurd Pettersen gikk over ende på startnummeret foran trønderen og slo seg hardt.

I den korte pausen fra Pettersen var blitt hjulpet ut av bakken til Ljøkelsøy fikk startsignalet, hadde vinden snudd. Roar fikk nettopp den oppdriften han trengte for å sveve så langt.

Den enes brød, den andres død.

Gisp
Da Ljøkelsøy forlot hoppkanten, gikk det et gisp over trenertribunen. Han fikk en fantastisk høyde over kulen, og alle var klar over at dette ville gå meget langt.

– Vi var veldig nervøse for at det ville gå for langt. På bakgrunn av Sigurds fall like før, var vi naturligvis engstelige. Men heldigvis er Roar i form og har hodet på rett plass, sa sportssjef Jan-Erik Aalbu til NTB.

– Det er hyggelig å kunne konstatere at gutten som ingen trodde ville bli annet enn en stilhopper, nå hopper lengst av alle. Han har vokst kolossalt og gjør det meste riktig i konkurranser. Han var litt rufsete på treningen her fredag, men under rennet var han suveren, fastslo Aalbu.

Roar selv opplevde kjempehoppet som det mest perfekte svev han har prestert i en skiflygingsbakke.

– Jeg har aldri noen gang hatt en slik takeoff. Jeg fikk lang tid på hoppet og tok med meg stor fart og høyde over kulen. Jeg ble litt nervøs på de siste 10 metrene da jeg så hvor langt det bar, men var nokså sikker på at jeg ville stå, sa han til NTB.

Ljøkelsøy hadde oppfattet at Pettersen falt og var bekymret for kameraten, men ble beroliget da han så at han gikk ut av bakken på egne ben.

Nedslag
– Deretter tenkte jeg bare på det jeg selv skulle gjøre og fikk stjernetreff. Jeg så streken som markerte bakkerekorden da jeg hadde omtrent 50 meter igjen og tenkte at nå ryker den. Det var aldri aktuelt å trekke seg, men det var like uaktuelt å sette telemarknedslag. Hvis hoppet hadde vært 6-7 meter kortere, kunne det latt seg gjøre, men når man hopper over 220 meter i denne bakken, er det ikke mulig og likevel stå, sa Roar.

– Jeg trodde ikke at hoppet var så langt da jeg landet. Jeg regnet med at det var 218-219 meter. Jeg har også hørt rykter om at hoppet var enda lenger, men det må i så fall arrangøren finne ut av. Jeg aner ikke, tilføyde han.

Roar tror at rekorden hans kan slås, men da må man ha litt mer oppdrift og få like godt treff på hoppkanten som han hadde.

Søndag er det nye tak for Roar Ljøkelsøy og de øvrige nordmennene. Sigurd Pettersen starter høyst sannsynlig ikke. Han er forslått etter fallet, men både Tommy Ingebrigtsen, Bjørn Einar Romøren og Morten Solem vil gjerne forbedre sine plasseringer, som var henholdsvis nr. 7, 21 og 28. Da får også Lars Bystøl, Anders Bardal og Olav Magne Dønnem en sjanse til å kvalifisere seg blant de 30 som skal være med i rennet. Lørdag var de tilskuere.

Janne Ahonen landet på 213 meter i første omgang, 198 meter i finaleomgangen og endte på 2. plass. Han leder fortsatt verdenscupen sammenlagt, foran Ljøkelsøy.

Tommy Ingebrigtsen ble nest beste nordmann på 7. plass. Han hoppet 202 meter i første omgang og fulgte opp med 194 meter i finaleomgangen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere