Gå til sidens hovedinnhold

Ljøkelsøy beste norske

Ni norske hoppere kvalifisert til helgens verdenscup på Lillehammer.

Bjørn Einar Romøren, Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen var alle forhåndskvalifisert til helgens verdenscuprenn i hopp på Lillehammer. Men det var likevel en rekke andre nordmenn som hadde muligheten til å sikre seg en plass i hovedrennet under kvaliken fredag.

Av de norske var det Roar Ljøkelsøy som leverte aller best med en 11.-plass. Veteranen hoppet 126 meter og er dermed klar for helgens renn. I tillegg til Ljøkelsøy kvalifiserte også Kenneth Gangnes, Akseli Kokkonen, Andreas Stjernen, Anders Bardal og Anders Fannemel seg til rennet.

Lengst i kvalifiseringen hoppet rutinerte Adam Malysz. Polakken svevde ned til 133,5 meter i OL-bakken på Lillehammer. Finske Harri Olli ble nummer to med et hopp på 134 meter, mens østerrikske Gregor Schlierenzauer, som ikke var forhåndskvalifisert, ble nummer tre med et svev på 132 meter.

Blant de norske som var forhåndskvalifisert hoppet Anders Jacobsen 124 meter, Bjørn Einar Romøren 123 meter, og Johan Remen Evensen 122 meter.

Sigurd Pettersen, Kim Rene Elverum Sorsell, Vegard Sklett, og Tom Hilde klarte ikke å kvalifisere seg til helgens to renn.

Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken