Gå til sidens hovedinnhold

Ljøkelsøy klart best

Roar Ljøkelsøy ble beste nordmann på hviledagen i hoppuka - i gokart.

- Ljøkelsøy vant gokarten, skriver hoppsjef Clas-Brede Bråthen i en SMS til Nettavisen.

Alle nordmennene - og noen utlendinger - deltok, og Ljøkelsøy tok en klar seier. Trener Mika Kojonkoski ble for øvrig nummer to, mens kometen Anders Jacobsen måtte ta til takke med nok en 4. plass.

Foruten gokart kjørte de norske hopperne offroad med landrover tirsdag. Håpet er at den alternative treningen skal bidra til toppresultater i Innsbruck hvor kvalifiseringen går av stabelen onsdag.

To på pallen i fjor
Det som er sikkert er at Norge har mye å forsvare fra fjoråret i Bergisel-bakken. Da vant Lars Bystøl, mens Bjørn Einar Romøren ble nummer tre og Ljøkelsøy ble nummer fem.

Rennet gir også hopperne sjansen til å nå pallen for første gang under årets hoppuke. Under Mika Kojonkoskis ledelse har Norge alltid tatt én eller flere pallplasseringer i løpet av hoppuka.

Fem seirer med Mika
I fjor var Lars Bystøls seier i Innsbruck beste resultat. I 2004/05 var Roar Ljøkelsøys andreplass i Oberstdorf beste resultat, mens Sigurd Pettersen tok hoppuka og tre individuelle seirer i 2003/04. I Kojonkoskis første år måtte Norge vente helt til siste renn før det ble pallplass, men da vant til gjengjeld Bjørn Einar Romøren hele rennet.

I år står Norge med 4. (Anders Jacobsen i Oberstdorf) og 5. plass (Jacobsen og Romøren i Garmisch) så langt, men forhåpentligvis slipper de norske hopperne å vente lenger enn til Innsbruck for seier eller pallplass denne gangen.

Jacobsen innrømmer nå at det har vært mer styr i hoppuka enn han hadde trodd det skulle være.

- Det har vært mye styr, og jeg er ikke så veldig vant til dette her. Det blir litt nerver. Jeg hadde ikke trodd at det skulle være så mange folk. ikke så mye trøkk, sier han til TV 2 Sporten.

PS: Norge stiller med Anders Jacobsen, Roar Ljøkelsøy, Anders Bardal, Bjørn Einar Romøren, Tom Hilde og Lars Bystøl. Jon Aaraas er ikke sendt hjem, men erstattes av Bystøl i de to siste rennene.